Лозівським батькам радять більше уваги приділити профілактиці хвороб у дітей +vd

У зв’язку з реорганізацією санепідемслужби з 21 грудня дитсадки та школи, які відносяться до об’єктів високого ступеня ризику, залишаються без санепідеміологічного нагляду. Головний лікар лозівської санепідемстанції Тетяна Овчарюк в своєму останньому інтерв’ю запевнила, що перевірки зазначених установ на наступний рік плануються, але коли і яким чином вони будуть здійснюватися, остаточно невідомо.

«У свій час були направлений перелік об’єктів по групах ризику до обласної СЕС, і там будуть складені плани перевірок цих об’єктів. Потім, я думаю… з лютого місяця ми почнемо здійснювати перевірки. Якщо виникне необхідність ми будемо здійснювати позапланові перевірки», говорить Тетяна Овчарюк.

На думку заступника начальника міського відділу освіти Ксенії Кукузенко, приводів хвилюватися немає. Рівень захворюваності невисокий та стабільний. А контроль за санепідемстаном покладений на медперсонал кожної установи.

Невисокі показники захворювання серед дітей ясельного віку – заслуга батьків, говорять у міськвідділі освіти: ті не пускають малечу у садочок, щойно бачать перші ознаки застуди. Водночас, діти до 3 років — це найуразливіша категорія пацієнтів, наголошує завідуюча 2 відділенням загальної практичної сімейної медицини міськлікарні Ірина Горобівська.

Щоб протистояти хворобам, завідуюча радить батькам приділяти увагу профілактиці. Бо у будь-якому віці та за будь якого нагляду з боку державних установ остаточний контроль за здоров’ям дитини лежить на самих батьках.

Софія Гвоздєва

 

{youtube}EXGXqAYOWDI{/youtube}