Лозівська міліція відзвітувала у міськраді, а депутати додали їй роботи +vd

Звіт про боротьбу зі злочинністю у Лозовій на сесії міськради 22 березня зачитує начальник Лозівського міськвідділу міліції Микола Пономар. Статистика майже не містить порівнянь з минулим роком. Вони  неможливі через те, що змінився Кримінально-процесуальний кодекс і вся система реєстрації звернень громадян до правоохоронців, ще до звіту пояснив мер Сергій Степанов.

За інформацією начміліції, з початку року до міськвідділу надійшло 941 звернення. Понад 300 з них зареєстрували у єдиному реєстрі досудових розслідувань — як повідомлення про ситуації з кримінальними ознаками. Третину цих проваджень закрили, бо не знайшли складу злочину. Усе інше — або в суді, або ще розслідується.

“Якщо говорити про найбільш криміногенні місця, то це кафе “Берізка”(4 мікрорайон), ПП Мороз (5 мікрорайон), центральний ринок (центр міста), кафе “Городок” (центр міста), Торговельний центр (5 мікрорайон). Саме в районі вищеназваних об’єктів відбувається велика кількість хуліганств та крадіжок. Найбільш поширені крадіжки мобільних телефонів”, – зазначив Микола Пономар.

У найбільш криміногенних місцях та місцях масового скупчення людей начальник міліції запропонував організувати відеоспостереження. За його словами, це стабілізує криміногенну обстановку у Лозовій. Мер доручив розглянути це питання на нараді у свого першого заступника.

Після доповіді у депутатів виникли питання. Закріплений за Авилівкою Сергій Гришин поцікавився ситуацією з циганами і що робить міліція у відношенні цих громадян. Найперше, відповів начміліції, спеціальна міська комісія з питання ромів встановила їхню чисельність у місті — близько 250 осіб. Переважно вони мешкають на Авилівці та Сахаліні. Також міліція проводить перевірки циган, говорить Микола Пономар, — бо більшість з них не працює, не навчається й на них скаржаться інші лозівчани.

“У тому році відносно однієї сім’ї порушені були кримінальні справи по збуту наркотиків, кубло, незаконне вирощування наркотиків. Також були затримані близько 3 осіб, які скоїли крадіжки. В цьому році уже затримано одного, який зараз знаходиться під домашнім арештом, він притягається за пограбування”, – відповів він депутату.

Після циган народних обранців найбільше цікавили стихійна торгівля по місту і порядок навколо центрального ринку. Депутат Віктор Дмитрусенко звернувся до начальника міліції з конкретною інформацією.

“Дуже жваво ведеться — спочатку із синього “Мерседеса”, тепер із сірої “Хонди”, седана — торгівля спиртними напоями домашнього виробництва. Друге. Поріч, біля перехрестя, стоїть “Рено-Логан”, доверху набитий цигарками. Також торгівля ведеться дуже жваво, і ці цигарки — явно не акцизні”, – повідомив Віктор Дмитрусенко.

Ці заяви начміліції пообіцяв того ж дня занести до єдиного реєстру досудових розслідувань і провести перевірку у рамках кримінального провадження. Машини ж, які стоять навколо ринку у недозволених місцях, Микола Пономар пообіцяв загнати на облаштовану стоянку біля торговища, щойно вона з’явиться.

У цілому звіт міліції міський голова запропонував взяти до відома, депутати погодилися одноголосно.

Валерія Гецко

 

{youtube}BcmZaja-2Ak{/youtube}