Учні оркестрового відділення Лозівської школи мистецтв показали, на що здатні +vd

Ніяких оцінок, лише презентація навичок. В школі мистецтв пройшов звітний концерт оркестрового відділу. Скрипка, гітара, саксофон, акордеон — ці інструменти можна було почути як кожен окремо, так і разом.

Як запевняє Дмитро Яковлев, учень школи мистецтв, виступати перед слухачами було не складно. Він тільки 6 місяців вивчає гру на саксофоні, але вже вдруге з ним на сцені. Підтримка зала є ледь не найважливішою, говорить Дмитро. Виступаючі повинні відчути, що глядачі їх чують та сприймають.

«Якщо зал не підтримає будь-якого музіканта, людина не буде відчувати себе в своїй тарілці. Вона не буде відчувати себе комфортно. Їй потрібно почути, що зал її відчуває», – говорить Дмитро.

Такий захід відбувається раз на 2, а то й на 3 роки. І те, що глядачі побачили на сцені, – результат плідної праці викладачів. До кожного учня в школі мистецтв індивідуальний підхід. А з наймолодшими учнями не тільки займаються, а й граються, розповідають тут.

«Намагаємось якось казками захопити дитину. Повчальними, які мають відношення до нашої спеціальності», – говорить Наталія Жовтяннікова, викладач школи мистецтв

На концерті виступали різні за віком діти. Деякі — по кілька разів з різними музичними інструментами. Як запевнила викладач оркестрового відділення Людмила Андрейченко, дітей не оцінювали. Цей захід – лише святковий концерт, де учні демонстрували свої навички.

Анна Красноперова

 

{youtube}0oqw5O3tgsg{/youtube}