Лозівська прокуратура добивається жорсткішого вироку для вбивць з Близнюківщини +vd

І 11 років замало. Лозівська міжрайонна прокуратура не погоджується з вироком, який отримала група молодиків з Близнюківщини за вбивство односельця.

За кілька днів до нового, 2012 року, дуже молода компанія з 4 хлопців випивала перед місцевим магазином. Двоє з них були неповнолітніми. На певній стадії свого відпочинку хлопці згадали, що вкрай незадоволені поведінкою одного односельця. І пішли до нього додому — бити. Нічого зайвого не брали, били руками й ногами, значиться у матеріалах справи.

“Це побиття спочатку відбувалося у домоволодінні, у подальшому потерпілий став тікати від нападників, вибіг на вулицю, на вулиці його догнали двоє з підсудних, продовжили побиття на вулиці. Це побиття тривало не менше 40 хвилин”, – розповідає старший прокурор Лозівської міжрайпрокуратури Валерій Науменко.

Нападники спочатку залишили жертву у спокої, але згодом двоє з них повернулися. Старшому не було й 19 років, а молодшому — лише 15. Слідчим вони пояснили, що хотіли подивитися, як там побитий, а той сказав їм щось образливе, і вони знову стали його бити. Переважно ногами і здебільшого у голову. Коли вони пішли, юнак помер. Загиблому був 21 рік.

Судили компанію за хуліганство, а тих, що повернулися, ще й за умисне вбивство. Вирок пролунав у лютому цього року.

“Повнолітній, який спричинив тілесні ушкодження і скоїв умисне вбивство, отримав 11 років позбавлення волі. Неповнолітньому було визначено покарання 10 років позбавлення волі за сукупністю. Інші особи, які скоїли хуліганство, вони засуджені за статтею 296, частиною 2 Кримінального кодексу України до 3 років позбавлення волі”, – повідомив Валерій Науменко.

Зараз тривають апеляції. Захисники намагаються пом’якшити вирок. Паралельно апеляцію подав і старший прокурор Валерій Науменко. Обвинувачення переконано, що покарання має бути суворішим. Воно добивається, аби старшому із вбивць дали 14,5 років, а молодшому — 13 років тюрми.

Валерія Гецко

 

{youtube}hwJx35gMj_0{/youtube}