47-му річницю ЛКМЗ святкуватиме роботою +vd

Робота у режимі подолання складних обставин. Так визначив ситуацію на ЛКМЗ напередодні дня народження підприємства його гендиректор Василь Черномаз. 

На 4 виробництвах: ковальському, механоскладальному, сільгосптехніки та спецтехніки, як на чотирьох китах сьогодні тримається Лозівський ковальсько-механічний. Усі ці напрямки мають свої проблеми. Однак у нелегкій фінансовій ситуації сьогодні в Україні опинилося не лише ЛКМЗ,  говорить генеральний директор підприємства Василь Черномаз. Зокрема з виготовленням поковки у інших заводів ще гірше, ніж на лозівському підприємстві. 

Триматися на рівні у виготовленні штамповок ЛКМЗ вдається за рахунок партнерських стосунків з мінськими заводами. Від них лозівчани отримують стабільні замовлення. Однак, за словами директора,  лише одними гарними стосунками замовників не втримаєш. Доводиться йти на поступки і зменшувати собівартість своєї продукції.   

Від партнерів завод залежить і у виробництві спецтехніки. Якщо лозівчани вчасно і якісно виконують свою частину роботи, то інші підприємства, які беруть участь у конвеєрі, підводять. Звідси й затримки в оплаті.

Боротися за замовника і витримувати серйозну конкуренцію Лозівському ковальсько-механічному доводиться і у виробництві сільгосптехніки. Зараз там гарячий сезон. Найбільшим попитом користуються борони та оприскувачі. На їх виготовлення і роблять акцент.

Інна Воробйова 

 

{youtube}Pq6SEYiTTQQ{/youtube}