Лікарі радять лозівчанам більше берегтися після переходу на «літній» час +vd

Лозівчанам доведеться раніше прокидатися: з суботи на неділю, 31 березня, Україна переходить на «літній» час. Годинники треба буде перевести на годину вперед. Державні урядовці пояснюють такі зміни економією електроенергії. А лікарі непокояться за своїх хворих. «Літній» час медики називають неприроднім та загрозливим для здоров’я людини.

Більшість лозівчан вже наступного робочого тижня прокидатимуться разом з сонечком. Воно тепер сходитиме о 6 годині.

Перехід на «літній» час не засмучує хіба що «жайворонків» та пенсіонерів, як вони самі запевняють. Перших не лякає раннє прокидання, а другим не треба поспішати на роботу.

Однак ким би ти не був, твій організм все одно зреагує на новий графік, переконана сімейний лікар Галина Костеннікова. Найуразливішою буде психіка. Люди можуть ставати агресивнішими, сумнішими, впадати в депресії.

Статистка підтверджує, що на початку «літнього» часу люди частіше потрапляють в аварії, травмуються на роботі та сваряться вдома. Від часового переходу вигоду матимуть хіба що аптеки, жартують лозівчани.

Лікар Галина Костеннікова називає хворих, які першими можуть піти за ліками. Це гіпертоніки, люди з хворим серцем, кишечником, з атеросклерозом, артритом, загалом з будь-якою хронічною недугою.

З багаторічної практики медик винесла, що люди, які часто змінюють країну, час і взагалі умови життя, рідко стають довгожителями. Аби пом’якшити шкоду від зміни, Галина Костеннікова радить більше відпочивати, рідше нервувати та менше думати про погане.

Анна Скрипник

 

{youtube}wfhiVnovKAc{/youtube}