Аграрії Лозівщини почали підживлювати озимі і сіяти ярові культури +vd

Весняно-польові роботи в районі розпочалися з підживлення озимих культур. Про це інформує заступник голови Лозівської райдержадміністрації Оксана Заскалкіна. За її словами, з 27 тисяч гектарів озимих на Лозівщині  65,7% підживлено.

Окремі  господарства, яким дозволяє техніка та ґрунт, виїхали вже сіяти. Серед перших ластівок – «Лозівський агропромтехсервіс». Робота на полях підприємства йде швидко та злагоджено. Тут висівають нут. Як розповідає Олексій Савран, головний агроном товариства, крім цієї культури, своєї черги на посів чекають ще горох, ячмінь, овес, соняшник, кукурудза та сорго.

На весняній посівній в «Лозівському агропромтехсервісі» працює 15 чоловік. Якщо погода буде сприятливою, усі роботи збираються закінчити до 1 травня, говорить Олексій Савран. Поки що природа аграріям дає надію на гарний врожай – є волога, є нормальна температура, а заморозків не очікується.

За словами заступника голови Лозівської райдержадіністрації Оксани Заскалкіної, до кінця тижня посівну повинні розпочати усі господарства району.

Інна Воробйова 

 

{youtube}Zc-biLVK50c{/youtube}