Секрет виготовлення соковитих котлет на сковорідці та в духовці

Як готувати соковиті відбивні на сковорідці і в духовці

Готування відбивних – це чудовий спосіб приготувати смачну страву із свіжими та соковитими шматками свинини. Незалежно від того, чи є у вас сковорідка, чи ви хочете подати цю страву у духовці, ви отримаєте простий і смачний обід. В цій статті ми покажемо вам, як готувати ці прекрасні відбивні з використанням різних технік.

Перше, що вам потрібно зробити, це приготувати усі необхідні інгредієнти. Інгредієнти, які вам знадобляться, це: свинина, цибуля, харчова сіль та перець. Якщо ви хочете зробити відбивні з кляром, вам знадобиться ще й молоко, яйце і мука.

Далі вам потрібно ретельно нарізати свинину на шматочки і додати до неї цибулю. На сковорідці потрібно розігріти трохи олії і поклавши туди свинину з цибулею, смажити її з обох сторін до золотистого кольору. Якщо ви вирішили готувати відбивні в духовці, покладіть м’ясо з цибулею в глибоку форму та запекати його в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.

Після цього вам потрібно зробити кляр. В глибоку тарілку розбити яйце, додати сіль, молоко і помішати це все до однорідної консистенції. Додати муку, довести до необхідної густоти і десять хвилин ретельно вимішувати. Кожен шматок м’яса обмотайте отриманим кляром і потім обсмажте на проточній сковорідці до золотистого кольору.

Готові відбивні можна подавати як самостійну страву або приготувати їх під гарнір. Варто зазначити, що готувати відбивні на сковорідці значно швидші, ніж у духовці, але результуюча страва буде не менш смачною. Тож нижче ви знайдете рецепти для кожного з варіантів. Спробуйте готувати це смачне м’ясо і отримайте задоволення від процесу та від результату!

Рецепт для початківців

Рецепт для початківців

Як готувати соковиті відбивні на сковорідці і в духовці? Вам знадобиться мінімум інгредієнтів для цієї страви. Беремо кілька шматочків свинини, клярі, яйце, молоко, цибулю та овочі на ваш смак.

Почнемо з приготування вібивного. Візьміть шматок свинини і попередньо відбийте його, можна злегка намочивши водою. Додайте невелику кількість кляру і дайте відбивній трохи пержнути.

Далі підготуємо овочі. Цибулю наріжте та обдайте гарячою проточною водою. Гарний хвилин п’ять мішайте цибулю в сковорідці, додайте овочі і смажте разом ще пару хвилин.

Тепер приготуємо відбивні на сковорідці. Розігрійте сковорідку і покладіть відбивні на неї, смажте до золотистого кольору з обох боків. Потім відбийте відбивні в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом деко хвилин.

Готовну страву подавайте на тарілку порційними шматками, можна додати свіжими овочами. Вийде дуже смачно і соковито!

Готуємо свинину в клярі

Готуємо свинину в клярі

Готувати свинину в клярі зовсім не складно, але це дійсно смачна страва. Приготувати її можна як на сковорідці, так і в духовці.

Для початку потрібно приготувати інгредієнти: свіжими шматками свинини, яйце, молоко, борщовий хлібець, кріп, сіль та перець за смаком.

Свинину потрібно нарізати на порційні шматочки і натерти сіллю і перцем. Потім відбийте її, ретельно вбиваючи кожну частину м’яса деко.

Після цього змочіть свинину в воді і обвалюйте в клярі, який виготовляється з яйця, молока і натертого хлібця. Розігрійте сковорідку з олією і обсмажте котлети на проточному всіх боках.

М’ясо можна випікати також в духовці. Для цього вимочте котлети в клярі і покладіть їх на підготовлену форму. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, народжуючи кут 25 хвилин.

Так, готувати свинину в клярі насправді дуже просто. Необхідно тільки ретельно обмовити м’ясо, занурити його в спеціальний кляр і обсмажити на сковорідці або смажити в духовці. Страва буде соковитою і ніжною.

Відбивні в духовці рецепт приготування

Відбивні в духовці рецепт приготування

Щоб приготувати соковиті відбивні в духовці, вам знадобиться:

  • 600 г свинини;
  • 1 цибуля;
  • 1 яйце;
  • 50 мл молока;
  • 4 столові ложки борошна;
  • сіль та перець за смаком;
  • куркума (опціонально);
  • свіжі овочі для подачі (помідори, огірки, зелень).

Почніть з приготування фаршу для відбивних. Відбийте свинину на глибоку тарілку, ретельно розтрашкуйте її, додаючи невеликі шматочки льоду. Це зробить відбивне більш соковитим. Додайте інгредієнти, такі як довільна кількість цибулі та спецій за вашим смаком. Потім додайте яйце й молоко. Ретельно перемішайте усі інгредієнти, доки не отримаєте однорідну масу.

Потрібно відбивне випікати в духовці при температурі близько 180 градусів Цельсія. Розігрійте духовку заздалегідь. Приготуйте клярі, змішавши борошно з водою у пластиковій тарілці. Занурте шматочок м’яса в кляр, ретельно обмочуючи його з усіх боків. Потім покладіть кляром обвалене м’ясо на противень, покритий пергаментом. Повторіть цю операцію з усіма шматками свинини.

Сітку противня з відбивними поставте в духовку на нижчій полиці і випікайте приблизно 25-30 хвилин. Готовість можна перевірити наколюєм шпажки в центрі відбивного – якщо сік не потік, то він вже готовий. Або просто подивіться на колір: відбивні повинні бути приємно золотисті з крихкою і соковитою корочкою, але не пересушені.

Подавайте гарячі відбивні на столі, прикрашені свіжими овочами. Ця страва з харчовою цінністю миттєво зникне з вашого столу!