Лозівських стихійних торговців намагалися «переселити» у Колгоспний ринок +vd

Представники лозівського міськвиконкому спільно з правоохоронцями провели рейд проти стихійної торгівлі. Вранці 3 квітня продавцям з тротуару на Карла Лібкнехта наказали перейти в середину ринку. І зайняти офіційно відведені для торгівлі місця. О 7 ранку на доріжці, що веде до Свято-Смоленського храму, вже нікого не було.

Люди, які прийшли за розсадою, насінням або молоком, не одразу змогли їх знайти. Цей товар тепер в середині ринку на проході біля свіжої риби. Пенсіонерка Марія скаржаться, що їй важко блукати рядами і вибирати, бо місця мало. А продавчиня розсадою Галина на зручності вже не зважає. Прагне стабільності, аби не кидали з місця на місце.

Начальник управління економіки міської ради Сергій Гранкін переконує: торговці знали, що їх приберуть з тротуару. Продавців вже кілька тижнів попереджали про це. За словами головного економіста, люди торгують на тротуарі нелегально. Тут немає санітарного контролю, тому продукти, які продають, загрожують здоров’ю покупців. Це підтверджує також виконуючий обов’язки завлабораторії Колгоспного ринку Станіслав Гончаров.

Продавці дивуються тому, що стояли нелегально, адже вони платили містове ринку. І цілком законно, пояснює Сергій Гранкін. Він говорить, що так зване містове офіційно називається платою за послуги. Ринок їх може надавати і за своєю територією.

Попри ранковий візит перевіряючих вже о півдні люди повернулися на свої стихійні місця. Торговці запевняють, що не хочуть йти в середину ринку, бо там мало покупців, а відтак і прибутків.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}cfQ3EtNaumQ{/youtube}