За вбивство вихованки панютинського психодиспансеру заарештували вихованця того ж закладу +vd

Ввечері 10 квітня у психо-неврологічному диспансері селища Панютине виявили, що зникла 44-річна вихованка.

Як повідомляють у Лозівському міськвідділі міліції, наступного ранку на місцевому кладовищі у кущах знайшли її обгоріле тіло із синцем на обличчі та різаними ранами на горлі. Але, як встановив розтин, померла жінка внаслідок механічної асфіксії — її задушили.

Поблизу місця злочину експерти знайшли презерватив, недопалки і банку зі слідами крові. На ній виявили відбиток пальця, за яким вийшли на 38-річного вихованця того ж психо-неврологічного диспансеру. Його відбитки були у системі, бо він вже був засуджений, причому двічі — за крадіжку та наркотики. І це виявився той самий чоловік, який рвався допомагати слідству і брав активну участь у пошуках.

Як повідомив начальник лозівської міліції Микола Пономар, підозрюваний зізнався у скоєнні злочину і показав місце, де лежить скривавлений одяг.

За інформацією слідства, того вечора, коли все сталося, він пішов за жінкою на кладовище — там вона збирала цукерки на могилках. Чоловік намагався схилити жінку до інтиму, але вона не погодилася і пообіцяла поскаржитися. Тоді він вдарив її, непритомну намагався вбити уламком скляної банки, зрештою, задушив. Потім вихованець повернувся до диспансеру, відмітився на вечірній перекличці і з сірниками повернувся до тіла. Він обклав його вінками із сусідніх могилок і підпалив, щоб приховати сліди злочину.

Зараз підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Чи сяде він на лаву підсудних, залежить від висновків судово-психіатричної експертизи. Якщо його визнають осудним, то судитимуть за умисне вбивство. Ця стаття Кримінального кодексу передбачає аж до довічного ув’язнення.

Що ж до психо-неврологічного диспансеру, то його чекає подання від правоохоронців з вимогою усунути встановлені порушення правил утримання хворих, повідомив начальник міліції. Серед іншого, зазначив він, міліціянтів турбує недостатність контролю над вихованцями.

У самому ж диспансері від будь-яких коментарів відмовляються до завершення слідства.

У міліції повідомили, що подібних випадків у Лозовій не траплялося вже 15 років – після того, як у 1998 році чоловік, що перебував на обліку у психіатра, викинув з балкону жінку.

Валерія Гецко

{youtube}mNw_IGudz6I{/youtube}