Лозівські квартальні поскаржилися на газовиків +vd

Лозівські квартальні 6 грудня на своїй нараді звинуватили працівників місцевої дільниці «Харківгаз» у тому, що вони приписують зайві куби газу.

За словами квартальних голів, газовики збирають показання посеред місяця, а потім до 30 чи 31 числа дораховують куби, які господарі теоретично мали б витратити. Інколи ці дорахування необґрунтовано високі, скаржаться квартальні.

Представник «Харківгазу» пояснила, що у місті є контрольні групи платників за типом газових котлів. У цих споживачів газовики знімають показання кожного дня і виводять середньодобові коефіцієнти. Відповідно до цих коефіцієнтів іншим лозівчанам і донараховують кількість газу.

Аби уникнути переплат, фахівець радить людям або повідомляти показання своїм контролерам наприкінці місяця по телефону, або платити тільки за фактично спожитий газ.

Додаткові куби не призведуть до того, що споживачу доведеться перейти у іншу групу з підвищеним тарифом, запевняють газовики. Одразу після Різдва працівники “Харківгазу” збиратимуть контрольні показання за рік, і вже за фактично спожитим газом вирішуватимуть, до якої групи відносити споживачів.

Анна Скрипник

 {youtube}aFbFljypoTw{/youtube}