Підприємці-єдинники можуть замовити у податківців безкоштовний аудит +vd

З початку 2014 підприємці-єдинники можуть замовити електронну податкову перевірку. Вона дасть змогу бізнесовцям провести безкоштовний аудит і уникнути великих штрафів за порушення.

Про це підприємцям повідомили на семінарі у лозівській мерії 30 січня. Його проводили місцеві податківці спільно з представниками міськради.

Поки що лише підприємцям-єдинникам доступна ця безкоштовна перевірка, пояснив Валентин Тетянчук, начальник Лозівської ОДПІ. Керівник радить бізнесовцям скористатися нею. Говорить, якщо податківці знайдуть порушення підчас добровільної перевірки, то штраф за них буде у 8 разів менший, ніж під час звичайної перевірки.

Електронний аудит – це лише один з небагатьох нових податкових сервісів. Як говорять самі податківці, усі ці зміни мають укріпити партнерські стосунки податкової з підприємцями. Бізнесовці навіть самі можуть взяти участь у розробці податкових нововведень. Саме зараз податківці питають у підприємців, як краще об’єднати звіти про єдиний соціальний внесок та доходи.

Змін у податковій системі зараз дуже багато, більшість нововведень можна тлумачити по-різному і ненавмисно стати порушником, говорять підприємці та бухгалтери. Тому, вважають вони, зустрічі з податківцями нині особливо корисні. На семінарі представники бізнесу здебільшого задавали питання для уточнення.

Анна Скрипник

 {youtube}dJ3YC5ook0w{/youtube}