Сюрприз навіть для самоврядців та енергетиків: у Лозовій вимкнули світло +vd

У більшій частині Лозової 24 вересня, о 12:30, вимкнули світло. Менше, ніж за півгодини до цього, диспетчер Лозівського району електричних мереж повідомив телеканалу «Сігма», що на Харківщині почались віялові відключення світла. 

Попри затверджені графіки відключень, їх роблять не за розкладом. За півгодини до відключення «Харківобленерго» дає місцевим енергетикам відповідний наказ, зазначив працівник РЕМу.

Міські енергетики повідомили, що попереджень не було. Про це відключення нічого не знали навіть очільники міста, повідомив керуючий справами виконкому міськради Юрій Кушнір. 

«Офіційної інформації про відключення немає. Графіки віялових або аварійних графіків відключення ми не отримували. За оперативною інформацією енергетичних служб міста, це відключення на центральному пункті АК «Харківобленерго». На жаль, більше прокоментувати я не можу», – сказав він.

Про перебої зі світлом не інформували і комунальників. Директор «ЖУКа» Сергій Єршов сказав, що кілька людей застрягли у ліфті.

Лозівську міську лікарню, повідомила головний лікар Алла Шолом, від світла не відключали. Не прийнялося енергопостачання і на найбільшому виробництві міста – Лозівському ковальсько-механічному заводі.

Школи міста – усі окрім третьої – залишилися без світла, але останні уроки не скасували, розповіли у відділі освіти Лозівської міськради.

Міська рада теж працювала у напівтемряві. Заплановані зустрічі та наради проводили без змін. Координаційна нарада з питань вимушених переселенців відбулась при світлі ліхтарів на відеокамерах місцевих телекомпаній.

О 15 годині світло ввімкнули. Прес-служба “Харківобленерго” повідомила, що відключення було аварійним.

   {youtube}haA6c600A1I{/youtube}