У Лозовій кожен шостий злісний боржник має право на субсидію +vd

Лозівчани заборгували комунальникам 68 мільйонів гривень, 40 – на рахунку злісних неплатників, які роками накопичують борги. Це майже 2, 5 тисячі сімей, повідомив директор ЖУКа Сергій Єршов на нараді комунальників 7 листопада.

За словами житловика, його підлеглі вперше детально проаналізували злісних неплатників. Шоста частина цих боржників мають право на субсидію, але не оформлюють її, – переважно це пенсіонери. Разом вони винні приблизно 7 мільйонів гривень. ЖУК спільно з працівниками управління соцзахисту допоможе цим боржникам скористатися правом на державну допомогу, зазначив Сергій Єршов.
Житловики також збираються стимулювати неплатників, яким доходи дозволяють вчасно розраховуватися за житло. На них позиватимуться до суду. Спеціалісти ЖУКа підрахували, у Лозовій може, але не платить за комунальні послуги, чверть злісних боржників. Вони заборгували комунальникам 10 з 40 мільйонів гривень.
Інші понад 20 мільйонів комунальних боргів ділять між собою безробітні, ті, що працюють неофіційно, і жильці, які вже більше року не з’являлися у Лозовій.

трк

      {youtube}V7PJKxWA0iY{/youtube}