Загроза відключення води Лозовій залишається

9 грудня, о 10 ранку, «Харківводоканал» повністю припинив водопостачання Лозової.

Частково без води залишилися мешканці багатоповерхівок та бюджетні установи: лікарні, школи, дитсадочки.

Відновити водопостачання комунальники обіцяли ввечері 9 грудня. Планували давати воду погодинно.

Головний інженер «Лозоваводоканалу» Ільяс Калмуратов говорить, раптове відключення негативно впливає на роботу усієї системи водопостачання міста. Можуть виникати пориви та засмічення.

На думку директора «Лозоваводоканалу» Сергія Костюка, «Харківводоканал» відключив воду незаконно. Водночас визнає, причина – заборгованість. Ще влітку національна комісія підняла тариф «Харківводоканалу» для Лозової – з 1.12 гривні до майже 5.

Лозівські водяники не згодні з таким подорожчанням, оспорюють його та розраховуються з «Харківводоканалом» за старим тарифом. Через це накопичився борг – більше 2 мільйонів гривень, який лозівчанам обіцяла компенсувати держава, як різницю тарифів.  

Про вчинок «Харківводоканалу» мер Лозової Сергій Степанов особисто сповістив губернатора Харківщини Ігоря Балуту. Післяобід 9 грудня він з ним зустрічався у Харкові.

О 20 годині того ж дня воду лозівчанам увімкнули, проте загроза відключення  залишається, говорить головний інженер «Лозоваводоканалу» Ільяс Калмуратов. Він припускає, перебої з водою будуть, допоки Лозова не отримає обґрунтований тариф.

У міськраді на нього чекають орієнтовно у січні.