Депутати Лозівської райради затвердили бюджет на 2015 рік +vd

Майже 133 мільйони гривень видатків і стільки ж доходів – такий цьогорічний бюджет лозівського району, доповіла начальник фінуправління райдержадміністрації Лариса Лукашенко на сесії райради 21 січня. Офіційно бюджет збалансований, а неофіційно – дефіцитний. Лише освіта та медицина незабезпечені на 25 мільйонів гривень, пояснив перший заступник голови РДА Олександр Жидков.

У держубвенції на освіту та медичну Лозівському району не врахували надбавки вчителям і лікарям. Без індексації, пояснив голова райради Ігор Нестєров, середня зарплата бюджетників становитиме тисячу гривень.

Через брак коштів районні очільники заговорили про оптимізацію шкіл. Підрахували, аби влізти у доведені державою суми, треба закрити ледь не половину загальноосвітніх закладів.

 Скорочувати таку кількість шкіл – не реально, а медзаклади – ще й не законно, визнав Олександр Жидков.

Відтак депутати райради підготували звернення на ім’я Прем’єр-міністра України: попросили законодавчих змін, які б допомогли скоротити прихований дефіцит бюджету.

З уточненнями та доповненнями обранці проголосували за звернення. Депутати затвердили також бюджет району, однак зі сподіванням, що у лютому відкорегують державний бюджет, і це позитивно відобразиться на місцях.

 {youtube}si4nEVpMLE4{/youtube}