У Лозовій ЖЕКи змушені скорочувати своїх працівників +vd

У Лозовій ЖЕКи змушені відпускати своїх працівників у неоплачувані відпустки та скорочувати їх. Про це керівники приватних обслуговуючих компаній поскаржилися на нараді комунальників 3 квітня. За словами жеківців, з ними невчасно розраховується Житлова управляюча компанія, яка збирає платежі з населення. 

Директор ЖУКа Сергій Єршов відповів, держава вже 3 місяці не перераховує компенсації за субсидії (1,3 мільйони гривень) і лозівчани стали гірше розраховуватися за житло. У березні містяни заплатили за комунальні послуги майже 81% від нарахувань проти 98% у лютому. Найнижчий рівень розрахунків – за тепло, зазначив Сергій Єршов. У наслідок невчасних розрахунків управляюча компанія завинила ЖЕКам. У березні їм віддали лише половину від необхідної суми.

Керівники приватних обслуговуючих компаній повідомили, змушені відправляти у неоплачувані відпустки та скорочувати працівників. Окрім зарплат, додають житловики, їм треба купувати матеріали, адже навесні починаються ремонтні роботи. За статистикою ЖУКа, після двох буревіїв у Лозовій стоять розкритими 3 тисячі квадратних метрів покрівель.
Перший заступник мера Володимир Денисенко зазначив, треба активніше збирати платежі з лозівчан. Сергій Єршов відповів, у квітні це буде складно зробити, бо за березень «Теплоенерго» виставив велику суму платежів – 9 мільйонів 600 тисяч гривень, проти 7, 6 мільйонів за лютий. Директор ЖУКа переконаний, тепловики не зробили перерахунки за неспожите тепло.
Директор «Теплоенерго» Леонід Глоба пояснив, перерахунки будуть, але після завершення опалювального сезону. Орієнтовно це буде після 11 квітня, коли середня добова температура перевищуватиме 8 градусів тепла 3 дні поспіль.

         {youtube}9xg18_0f4OM{/youtube}