Лозівчани відзначили День Перемоги з урочистостями, але без вечірніх гулянь +vd

Урочистою ходою, театралізованим мітингом та пісенним дійством лозівчани відзначили 9 травня. Цьогоріч святкування Дня Перемоги відбулося без вечірніх гулянь. Традиційно вранці по вулиці Жовтневій народні майстри показували та продавали власноруч створені вироби.

 Ветерани війни та праці, керівництво міста та району, представники підприємств та організацій міста разом з охочими лозівчанами пройшли урочистою ходою до Меморіалу Слави. Там під час мітингу вони поклали квіти та пом’янули хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з війни. До присутніх звернувся мер Лозової Сергій Степанов. Він розповів, Лозова у Другій світовій війні втратила майже 20 тисяч містян. Мер побажав присутнім здоров’я і передав вітання від народного депутата України Анатолія Гіршфельда. Розповів міськголова і про плани на майбутнє: на Меморіалі Слави найближчим часом мають викарбувати прізвища ще понад 600 захисників Лозової.

Священик Свято-Смоленського храму отець Михаїл побажав містянам мирного неба та сімейного благополуччя. Юні патріоти України поклали на братську могилу гірлянду пам’яті, школярі привітали ветеранів квітами. У покладанні до Вічного вогню взяли участь представники підприємств та організацій міста.
Під пісні талановитої молоді Лозової у сквері Шевченка ветерани війни та праці куштували солдатську кашу та фронтові 100 грамів. За словами кухарів, цьогоріч вони приготували майже 500 порцій каші з тушонкою та овочами. Кашею та мітингом ветерани залишилися задоволені. За їхніми словами, виступ артистів оживив їхній в пам’яті спогади про солдат, які не повернулися додому.

            {youtube}DLmYEoAMc_k{/youtube}