Як приготувати торт “Прага” у мультиварці: детальна інструкція

Торт «Прага» в мультиварці покроковий рецепт

Торт «Прага» – це смачна і ніжна випічка, яка може стати чудовим солодким десертом на будь-якому святі. І що саме найважливіше – його можна легко приготувати в мультиварці! Такий рецепт ідеально підійде тим, хто не має досвіду випікання, але мріє пригостити своїх близьких смачними коржами, ароматною начинкою і ніжним кремом.

Приготування торту «Прага» починається з приготування бісквіту. Спочатку відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки змішуємо з цукровим піском і маслом. Додаємо молоко і кукурудзяний крохмаль, змішані з борошном і какао. Окремо відбиваємо білки з цукром, додаємо в них жовткову масу, мішаємо до однорідності.

Отриману масу розливаємо на дно мультиварки, ставимо режим «Печення» на 30 хвилин. Після цього виймаємо бісквіт і залишаємо його охолодитися.

Далі готуємо крем для торта. Згущене молоко додаємо в міксер разом з маслом, вмикаємо його на середню швидкість і мішаємо до однорідності. Отриманий крем наносимо на охолоджений бісквіт і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Зверху можна прикрасити торт шматочками фруктів, шматочками шоколаду або кокосовою стружкою. Торт «Прага» в мультиварці – це дуже смачний і простий у приготуванні десерт, який навіть дітки зможуть зробити самостійно. Головне – мати бажання і трохи вільного часу, і ваші близькі будуть в захваті від цього ніжного та ароматного торта!

Вивчаємо приготування

Вивчаємо приготування

Головне, щоб у приготуванні торта «Прага» в мультиварці всі інгредієнти були на руках. Починаємо з приготування бісквіту. Спочатку розділяємо жовтки від білих яєць. Жовткову масу змішуємо з цукровим піском та молоком, а білкову збиваємо в крутий пінку.

Додаємо соду у жовткову масу, а потім додаємо просіяне борошно і порошок какао. Після цього додаємо збиті білки і добре перемішуємо. Бісквітну масу перекладаємо в форму мультиварки, змащену маслом і посипану борошном.

Торт варимо в режимі «Духовка» протягом 40-45 хвилин. Після приготування виставляємо коржі на решітку, аж доки вони повністю не охолонуть.

Тепер переходимо до приготування крему. Збиваємо масло з цукровою пудрою до отримання однорідної консистенції. Додаємо жовтки, по одному, і добре перемішуємо кожен раз. Після цього додаємо ванильний цукор і знову збиваємо масу.

Коли коржі повністю охолонуть, ріжемо їх поперек на дві частини. На перший корж намазуємо половину крему, а зверху кладемо другий корж та теж намазуємо його кремом. Залишиться крему тільки для змащення боків торта.

Можна прикрасити торт мигдалем або шоколадом. І особливо важливо дати йому трохи відпочити, щоб крем зійшовся з бісквітом. Тоді торт буде дуже ніжним і смачним. Приготування торта «Прага» в мультиварці – просто, тому спробуйте зробити його самі!

Торт «Прага» нічого спільного з Чехією

Торт «Прага» нічого спільного з Чехією

Торт «Прага» – один з найпопулярніших домашніх тортів, але він нічого спільного з містом Чехії. Він так називається просто заради назви, а його рецепт і приготування відбуваються залишаються в межах кухні.

Головне у цьому торті – бісквітні коржі, які готуються окремо. Спочатку розділяємо яйця на білки та жовтки, вбиваємо білкову масу з цукровим піском до стану густої піни. Додаємо жовткову масу, просіяне борошно з какао та молоком. Мишаемо до однорідної консистенції.

Тільки тепер додаємо розтоплене масло, змішуємо і виливаємо тісто на підготовлену форму. Все відправляємо в мультиварку на 40 хвилин при температурі 150 градусів. Коли корж готовий, витягуємо його з мультиварки та залишаємо охолодитись.

Далі готуємо крем: збиваємо вершки до стану піни, поступово додаємо згущене молоко та ванильний цукор. Знову збиваємо до стану густого крему.

Торт «Прага» збираємо шарами: на перший корж наносимо половину крему, зверху кладемо другий корж та залишаємо його пропитатись. На другий корж наносимо залишок крему та зверху прикрашаємо шматочками шоколаду або кришталевим цукром.

Торт «Прага» готовий! Він вийде неймовірно ніжним та смачним, і у вас в домашній атмосфері зможете насолодитись справжнім десертом, навіть якщо ви ніколи не були в Чехії.

Приготування

Приготування

Торт «Прага» в мультиварці – це просто чудовий спосіб приготувати неймовірно смачний десерт. Дуже зручно, що всі етапи готування можна провести просто в мультиварці.

На початку готування варто звернути увагу на приготування бісквіту. Змішуємо окремо жовтки з цукровим піском, додаємо розтоплене масло і молоко. Збиваємо білки окремо з цукровим піском. Потім поступово додаємо борошно з крем-сіком і аккуратно перемішуємо. Головне – не перетрусьте бісквіт, щоб торт був ніжним і пишним.

Для крему змішуємо згущене молоко з какао і додаємо м’яке масло. Знову же, краще збивати крем міксером, щоб він був однорідним і пишним.

Коли коржі для торта вже готові, можна приступати до збирання. Перший корж кладемо на підставку і змащуємо його кремом. Потім кладемо другий корж і знову змащуємо кремом. Так продовжуємо до останнього коржа.

На зверху торта можна прикрасити кремом, розписати шоколадом або прикрасити фруктами. Також можна додати горіхи або шоколадні пластинки для додаткового смаку.

Торт «Прага» в мультиварці – це прекрасний варіант для домашніх свят або просто для задоволення своїх близьких. Спробуйте зробити його самі і насолоджуйтесь неймовірним смаком!