Лозівщину навпіл: облрада схвалила Проект перспективного плану формування тергромад

Обласна рада схвалила Проект перспективного плану формування територій громад Харківщини. Обласні депутати прийняли відповідне рішення 18 червня на сесії. За перспективним планом на Лозівщині буде два центри – Лозова та Краснопавлівка.

трк
«Це проект перспективного плану і він не є догмою. Обговорення тривають, в план можуть бути внесені зміни і доповнення. Прийняття проекту перспективного плану дозволить забезпечити реалізацію добровільного об’єднання громад, що дасть змогу сформувати самодостатні територіальні громади, які б володіли відповідними матеріальними і фінансовими ресурсами, територією та об’єктами соціальної інфраструктури для ефективного виконання покладених на них завдань та функцій», – цитує голову-керівника апарату облдержадміністрації Вячеслава Аббакумова офіційний сайт ОДА.

Проект перспективного плану розробили за результатами обговорень, проведених консультацій, виїзних нарад, аналізу поданих пропозицій та з урахуванням вимог Методики формування спроможних територіальних громад. Однак депутати облради зауважили, що це питання потребує більш широкого обговорення у місцевих громадах та на телебаченні.

Очікуваним результатом реалізації рішення є покращення якості надання адміністративних, соціальних, громадських послуг жителям територіальних громад, йдеться на сайті ОДА.

Загалом на Харківщині планують створити 59 спроможних тергромад з 459 існуючих.