У Лозовій квартальним розповіли про чергові зміни в оформленні субсидій +vd

У Лозовій змінили порядок нарахування компенсацій за комунальні послуги. Про це 5 серпня під час наради квартальних голів повідомила Олена Жинова, заступник начальника управління праці та соцзахисту населення.

Тепер у деклараціях лозівчани мають право не вказувати суму доходів, а зазначати лише їхнє джерело. Необхідні дані управління праці отримуватиме від фіскальної служби та пенсійного фонду, говорить Олена Жинова. Такий порядок діє з 21 липня.
Доходи тепер декларують за рік, або за 3 місяці. Містяни самі обирають строки, які вказувати у декларації. При зазначенні доходів за 3 місяці необхідно додавати довідку про доходи, зазначила заступник начальника управління соцзахисту.
Фахівець також перелічила доходи, які не беруть у розрахунок субсидій, – це аліменти, девіденти, виплати учасникам АТО, допомога громадських організації, волонтерів, одноразові державні допомоги.
Розмір пенсії тепер враховують не за 6 місяців, а за 1 – перед призначенням допомоги, розповіла Олена Жинова.
За інформацією управління праці, субсидію на опалювальний період вже призначили більше, ніж 90% лозівчан, які звернулися за допомогою. За кількістю призначених субсидій управління соцзахисту Лозової посідає 3 місце в Харківській області. Всього за компенсаціями комунальних платежів звернулися 12 тисяч лозівчан.

Юлія Шаповалова

              {youtube}Wp30WUqrwMc{/youtube}