Навчаємося готувати рибний шашлик на решітці мангала з використанням шпажок

Вчимося робити шашлик з риби на мангалі шпажках решітці

Шашлик – такий апетитний і популярний різновид страви, яка готується на вогні або на мангалі. Цей варіант шашлику з риби є прекрасною альтернативою класичним м’ясним шампурам. Вам знадобиться свіже філе риби. Рекомендується вибрати рибу, яка не розпадається на шматочки після приготування. Наріжте рибу на невеликі шматочки.

Важливим кроком є підготовка маринаду для шашлику з риби. Якщо у вас є власний улюблений рецепт маринаду, то можете використати його. Але необхідно врахувати, що рибка швидко вбирає смак і аромат маринаду, тому краще вибрати якісний приправлений маринад. Можна використати соєвий соус, лимонний сік, мед, кетчуп, оливкову олію, зелень та спеції за смаком. Залийте нарізану рибу цим маринадом і залиште на декілька годин або навіть на ніч в холодильнику, щоб вона наситилася прянощами.

Після того, як риба настоїться в маринаді, ви можете починати приготування шашлику. Розітріть мангалі і решітки для приготування і підготуйте вогонь. Подавайте шашлик з риби гарячим, якісним і смачним. Поставте рибні шпажки на решітку мангала або на колоду дров і приготувуйте їх з обох боків протягом кількох хвилин. Застосовуючи навички і знання, день іще краще можна провести з сім’єю або друзями, під час приготування цього улюбленого шашлику з риби.

Вибираємо рибу

Вибираємо рибу

Шашлик з риби на мангалі – це чудова альтернатива класичним м’ясним стравам. Такий шашлик буде не тільки смачним, але й корисним, особливо якщо ви виберете правильну рибу.

Перш за все, вибирайте свіжу рибу, яка має яскраві червоні зябра, блискучі очі і не має неприємного запаху. Прекрасним варіантом є філе з лосося, тунця або морського окуня – ці види риби ідеально підходять для шашлику на мангалі.

Якщо у вас немає можливості приготувати шашлик на вогні, можна використати мангал з електричними підігрівальними елементами або спеціальну решітку для мангалу, яку можна встановити в духовці.

Не забувайте приправляти рибу, додавати до маринаду різні ароматні інгредієнти: лимонний сік, розрізані на шматочки часничок і зелень. Приправляйте філе перед приготуванням і лишайте його маринуватися протягом 30 хвилин.

Наріжте рибу на шматочки і нанизуйте на шпажки. Краще використовувати металеві шпажки, оскільки вони не горять і не руйнуються під час вогню. Розмістіть шашлики на решітці мангалу і поставте їх над вогнем. Періодично перевертайте рибку для рівномірного прожарювання.

Після 15-20 хвилин рибка готова. Таймінг залежить від товщини шматочків. Прикрасьте готові шашлики зеленню і подавайте на стіл. Смачного!

Риба на мангалі рецепт приготування

Риба на мангалі рецепт приготування

Риба на мангалі – це смачний страва, яку готують просто і швидко. Щоб приготувати рибу на мангалі, вам знадобиться свіже рибне філе, маринад і спеціальна решітка для грилю.

Спочатку приготуйте маринад для риби. Для цього змішайте у мисці оливкову олію, лимонний сік, нарізану часником та зеленню. Додайте сіль та перець за смаком. Потім рибу наріжте на невеликі шматочки і занурте їх в маринад. Залиште рибу маринуватися протягом 30 хвилин.

Після того, як маринування риби завершено, можна розпалити мангал або вогнище. Якщо у вас немає мангалу, рибу можна готувати на решітці у духовці або на звичайному грилі.

Зігрійте решітку мангала або гриля і покладіть на неї шматочки риби. Обсмажуйте рибу з обох сторін, періодично перевертаючи, до готовності. Якщо шашлики вам подобаються з більш прожареними шматочками, тримайте їх на вогні трохи довше.

Готові шашлики з риби можна подавати зі свіжими овочами або салатами. Приправляйте страви за смаком та насоліть, якщо потрібно. Легше за все вибрати найкращий спосіб готувати рибу на мангалі, спробувавши кілька рецептів і порівнявши смак.

Готуємо на решітці

Готуємо на решітці

Щоб добре розпалити вогнище на мангалі, знадобиться приблизно 15-20 хвилин.

Якщо вибрати решітку зі шпажками, то готувати шашлики буде набагато легше.

Наріжте філе риби на шматочки, розміром близько 3-4 см.

Саме такий розмір шашлику дозволяє краще пропитатися маринаду і заваритися після нарізки на шпажки.

Після нарізки риби, приправляйте її по своєму смаку.

Перед тим як приготувати шашлик, рибку краще маринувати в маринаді протягом 30-40 хвилин, щоб вона краще пропиталася смаком.

Насолоджуйтесь смаком рибного шашлику, який такий смачний на решітці мангала.

Пару слів про маринад

Пару слів про маринад

Маринад – це секрет успішного шашлику. Чим кращий маринад, тим смачніше буде страва. Перш ніж приготувати шашлик з риби, варто розібратися в рецепті маринаду. За допомогою маринаду можна підсилити смак рибки та зробити її ніжнішою та соковитою.

Щоб приготувати смачний маринад для шашлику з риби, приправляйте його за вашим смаком. Додайте до маринаду різні спеції та прянощі: перець, часник, цибулю, мелені трави. Це додасть страві аромату та незабутній смак.

Маринад для шашлику з риби можна приготувати заздалегіть. Це дозволить рибі насититися смаком маринаду під час зберігання. Наріжте філе риби на шматочки, помістіть їх у миску, залейте маринадом, закрийте плівкою та поставте в холодильник протягом кількох годин або навіть на ніч. Так риба краще пройметься смаком і стане ще смачнішою.

Після того, як рибка насичиться смаком маринаду, можна відправляти її на мангал або у духовку. Готувати рибу на вогнях мангалу – це особливий спосіб приготування, що додає шашлику неповторний смак. Але якщо немає можливості робити шашлик на мангалі, можна випікати його в духовці. Вибір за вами.

Кожен шанує свої секрети роблення шашлику і сам вибирає, що краще: рибу можна смажити на шпажках або викладати рибки на особливі решітки. Вибирайте спосіб, який вам зручний та смачний. Головне – насолоджуйтесь смаком своєї улюбленої страви!