Створити на Лозівщині одну об’єднану громаду, – запропонував Лозівський міськголова +vd

Стати Лозівщині однією об’єднаною громадою з центром у Лозовій, – запропонував міськголова Сергій Зеленський на спільному засіданні робочих груп міста та району з об’єднання 18 листопада.

Заступник голови райдержадміністрації Андрій Шевченко пояснив, членів робочих груп, сільських та селищних голів зібрали, щоб почути їхню думку.
Виступили селищні голови – Краснопавлівський, Орільський та Паютинський. Краснопавлівка, яка сама мала стати центром громади, непокоїлась, чи збережуть у селищі інфраструктуру.
Панютинський селищний голова Олексій Корпан попросив членів робочих груп чітко прописати на папері інтереси та права мешканців сіл та селищ. Аби переконувати людей об’єднуватися фактами та цифрами, а не лише обіцянками кращого життя, пояснив Олексій Корпан.
Орільський селищний голова Іван Крикун підтримав Олексія Копана. Попросив, більше пояснювати людям переваги об’єднання, бо мінуси вони й так добре знають.
Члени робочих груп попередньо підтримали ініціативу Сергія Зеленського. Далі на сесії міської ради депутати мають проголосувати за офіційні запрошення сільським та селищним радам. Потім ті проведуть громадські обговорення у себе, і дадуть, або не дадуть згоду. Паралельно розроблятимуть паспорт об’єднаної громади, щоб попросити Харківську облдержадміністрацію змінити перспективний план, за яким Лозівщину хотіли поділити на 2 громади.

               {youtube}43laJ-5RKzY{/youtube}