Лозівський професійний ліцей залишився без фінансування +vd

Лозівський професійний ліцей залишився без фінансування. За новим держбюджетом профтехліцеї передали на утримання місцевих рад, але депутати Лозівської міськради відповідне рішення не прийняли. 15 січня на сесії обранці вирішили, що місто не зможе утримувати 2 ліцеї – Панютинський та Лозівський.

 

На утримання Лозівського професійного ліцею на рік потрібно понад 7 мільйонів гривень, розповіла директор навчального закладу  Ірина Гонтаренко. Вона зауважила, проблема майбутнього фінансування ліцею виникла неочікувано, адже раніше держава повністю утримувала заклади профтехосвіти, а цьогоріч відмовилась. Зараз Лозівський профліцей, як і інші ліцеї України, активно бореться з ситуацією, що склалася.

Проти змін у державному бюджеті виступили і депутати міськради. Вони не взяли ліцеї на фінансування міста. Депутат Дмитро Загребельний зазначив, на профтехосвіту необхідно виділяти з міського бюджету понад 14 мільйонів гривень на рік, які можна було б витратити на інші потреби.

Головний фінансист Лозової  Тетяна Мосенцева зауважила, якщо депутати порушать Закон «Про Державний бюджет України на 2016 рік», то бюджет міськради рахуватимуть за 1/12 від минулорічного, про капітальні видатки можна буде забути.

Пункт про фінансування профтехосвіти більшістю голосів депутати виключили з проекту рішення та підтримали депутатський запит до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Попросили внести зміни до держбюджету – не лише, що стосуються утримання профліцеїв, але й щодо пільг для населення. 

          {youtube}oanbQIkNcEg{/youtube}