У Петрівському батьків вмовляють «переїхати» в інший дитсадок +vd

Батьки з Петріовського, разом з керівниками районного управління освіти та селищним головою побували у дошкільному підрозділі Орільського НВК. 31 березня гостям показали підготовку нових приміщень, для відкриття додаткової 5 групи. Туди з 1 вересня за планами керівників району мають піти навчатися і дошкільнята з Петрівського.

Для перевезення малюків з Петрівського до Орільки транспорт забезпечать, переконувала виконуюча обов’язки начальника управління освіти Лозівської райдержадміністрації Вікторія Бойко. Возити малечу у супроводі батьків планують автобусом.
На утримання 1 дитини Петрівського НВК з району витрачають понад 50 тисяч гривень на рік, а держава виділяє лише 10, розповіла Вікторія Бойко. Вона зазначила, незабезпеченість освіти у районному бюджеті скаладає понад 10 мільйонів гривень. Якщо ліквідувати Петрівський НВК та перевести дітлахів до Орільського навчально-виховного комплексу, витрати скоротяться майже у 5 разів.
Незважаючи на матеріальну базу та рівень підготовки дошкільнят, батьки з Петрівського не хочуть переводити туди своїх дітей. Мами кажуть, попри все будуть намагатися шукати компроміс, аби дошкільний заклад у Петрівському працював надалі.
Зараз батьки планують просити підтримки та грошової допомоги у місцевих аграріїв.
Загалом у Орільському дошкільному закладі виховують 106 малюків. У Петрівському НВК – 15. Вони навчаються у різновіковій групі, якщо їх переведуть до Орільки, тоді дітлахів розформують по різним групам, за віком. Дітям це піде на користь, переконують орільські педагоги.

          {youtube}TsRmB8zPztU{/youtube}