У Лозовій з’явилося нове обслуговуюче підприємство +vd

У Лозовій з’явилося нове обслуговуюче підприємство – «Центр управління та обслуговування багатоквартирних будинків та ОСББ». Підприємство надаватиме консультації, як зекономити співвласникам, оптимізувати витрати на будинок та надає послуги з обслуговування і управління будинком.

Валентина Дикань живе у 12 будинку на 3 мікрорайоні більше 30 років – з самого початку його заселення. Жінка розповіла, майже усі ремонти, які зробили у будинку та навколо нього, виконані за останні 5 років – із створенням ОСББ. За цей час замінили вікна, встановили по 2 дверей і відремонтували під’їзди, утеплили систему опалення, облаштували клумби, поставили лави, гойдалку, стіл та пісочницю.
Надалі мешканці будинку планують відгородити стоянку для авто та хочуть утеплити будинок, вигравши у конкурсі. Його проводить німецьке агентство. Лозівчани вже надіслали заявку. Їм повідомили, що ОСББ пройшло у 2 тур, тепер чекають відповіді і сподіваються перемогти.
Мешканці будинку додали, налагодити витрати та привести будинок до ладу було б важко без керівника об’єднання – Сергія Костюка. Після 20-річного досвіду у сфері ЖКГ він вирішив створити своє підприємство – «Центр управління та обслуговування багатоквартирних будинків та ОСББ». У ньому надають консультації, допомагають економити, розповів Сергій Костюк. За його словами, наймати сантехніка, електрика чи двірника через центр управління ОСББ вигідно, так мешканці платять лише за виконану роботу, а не повну зарплатню за місяць. Підприємство також виконує технічний огляд будинку, займається бухгалтерією та обслуговуванням багатоповерхівок. Центр обслуговування ОСББ організовує перевірку вентиляційних каналів та підвалів, сказав керівник.
Нагадаємо, з 1 липня 2015 року у Лозовій і в Україні загалом набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». За ним до липня цього року містяни мають визначитись із формою управління багатоповерхівками – обрати собі управителя, який займатиметься обслуговуванням будинку, чи створити ОСББ. Якщо цього не зробити, управителя призначить міськрада.

_________________________

Для того, чтобы ваш телефон дольше вам прослужил, необходимо позаботиться о дополнительных средствах защиты. Большой выбор аксессуаров на cmaua. Наушники, чехлы и многое другое.

_________________________

На правах реклами

            {youtube}nGPnjNls9HQ{/youtube}