Невідомих в масках, які увірвалися у лозівські агрофірми, затримали +vd

Невідомих в масках, які увірвалися у лозівські агрофірми, затримали, – про це 17 січня повідомив Микола Пономар, начальник лозівської поліції.

 До встановлення особистості під вартою знаходяться 55 чоловік, віком від 18 до 55 років, з різних областей України. У них забрали паспорти, мобільні телефони  та 3 одиниці зброї, одна не зареєстрована. Ще кілька десятків «гостей» агрофірм  зараз шукають у Лозівському районі.

За словами Микола Пономаря, затримані не працювали в охоронних фірмах, серед них були здебільшого безробітні та студенти. За добу перебування на території підприємств «БОТіК», «Агробізнес» та «Сурят» у селі Веселому їм начебто платили по 200-300 грн.

Зараз роботу підприємств розблоковано, господарі фіксують майно, яке зникло.

Нагадаємо, близько 100 озброєних молодиків у балаклавах 14 січня увірвалися на територію підприємств  «БОТіК», «Агробізнес» та «Сурят» у селі Веселе, власниками яких є Микола та Андрій Обори. Дружина одного з власників Зоряна Обора запевнила, що невідомі представилися новими власниками. Факт перереєстрації підприємств на інших громадян  у поліції підтвердили. Цим і було викликане невтручання правоохоронців, пояснив Микола Пономар. За його словами, поліціянти чекали рішення суду, щоб потім за проникнення нові господарі не позивалися на них до суду.

Операцію по затриманню провели у ніч на 17 січня, поліціянтам допомагали спецпризначенці «Корду». Все пройшло акуратно, без травмованих, як і має бути, зазначив Микола Пономар. Поки поліціянти готувалися до масштабного затримання, територію села контролювали патрулі.

            {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=qpkA13ellyQ{/youtube}