Рецепт безяйчного пісочного тіста для приготування пирогів і печива

Пісочне тісто без яєць для пирога і печива

Пироги і печиво завжди дарують неперевершений смак і задоволення, але що робити, якщо ви алергік на яйця або їх просто не маєте під рукою? Не варто засмучуватися, адже є прекрасний рецепт пісочного тіста без яєць, яке стане ідеальною основою для будь-якої випічки. Цей рецепт простий, але надзвичайно смачний!

Щоб замісити пісочне тісто без яєць, вам знадобляться наступні інгредієнти: борошно, пудра цукру, сіль, холодне вершкове масло, яке ви можете нарізати на маленькі кубики, а також холодна вода. Дотримуючись рецепту, ви отримаєте чудове тісто, яке легко розкатується і має неперевершений смак.

Спочатку просійте борошно через сито, щоб усунути всі комочки і надати тісту ніжність. Потім додайте до нього пудру цукру і сіль, і добре перемішайте. Додайте нарізане масло і розтирайте його в борошно виделкою або пальцями, доки тісто не стане схожим на кульку. Потім додайте холодну воду поступово, злегка перемішуючи, доки тісто не збереться в однорідну масу.

Що потрібно знати про пісочне тісто

Пісочне тісто – це основа для приготування різних видів пирогів і печива. Його готують з набагато меншою кількістю вологи, ніж інші види тіста, тому воно має хрустку і розсипчасту структуру.

Щоб приготувати пісочне тісто, необхідно мати інгредієнти, такі як борошно, вершкове масло, цукор та сіль. Іноді до складу тіста додають яйця, які забезпечують йому більшу м’якість і аромат.

Перше, що потрібно зробити – замісити тісто. Для цього змішуємо просіяне борошно з цукром і сіллю. Додаємо нарізане холодне масло і робимо з нього крихтовинки, розтираючи його пальцями. Потім робимо в готовій масі ямку і долаємо холодну воду. Знову перемішуємо до однорідної маси.

Після замісу тісто необхідно обгорнути плівкою і поставити в холодильник на протязі 30-60 хвилин. Це допоможе зберегти структуру тіста і зробить його більш готовим для випічки.

Після витягування з холодильника тісто можна розкатати на борошном присипаній дошці. Його можна використовувати як основу для пирогів або розкатувати на пластинки для печива.

Перед випічкою пирогів або печива з пісочного тіста рекомендується зробити невеликі отвори виделкою, щоб вони не вибухнули під час приготування. При випічці тісто рекомендується присипати цукровою пудрою для покращення смаку і вигляду.

Смачна випічка за лічені хвилини

Смачна випічка за лічені хвилини

Щоб зробити смачне печиво або тісто для тортиків, не завжди потрібно витрачати багато часу. Завдяки цьому рецепту пісочного тіста без яєць, ви зможете приготувати випічку за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 200 г масла
  • 100 г цукру-пудри
  • 300 г просіяного борошна
  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 1 жовток

Спробуємо замісити тісто. В холодильнику масло повинно бути гарненько застигле, аби з нього зручно робити кульку. Потім розітремо масло з цукром-пудрою вирівняною плівкою. З’єднаємо це з просіяним борошном. Додамо жовток та вершкове масло. Все це перемішаємо і просіємо через сито.

З тіста зробимо кульку, згорнемо в плівку і поставимо в холодильник на 15-20 хвилин. Після цього можна розкатати тісто і використовувати його для випічки. Печиво або тортики з цим тістом будуть надзвичайно ніжними та смачними.

Не забувайте дотримуватися пропорцій і рекомендацій щодо часу в холодильнику. З таким пісочним тістом приготувати смачну випічку стане легко і швидко!

Сирно-пісочна основа для пирогів і печива

Сирно-пісочна основа для пирогів і печива

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • 250 г сирного масла
  • 250 г вершкового сиру
  • 500 г просіяного борошна
  • 150 г цукру-пудри

Для приготування сирно-пісочного тіста для пирогів і печива, спочатку потрібно замісити масу. У миску розтерти сирне масло з вершковим сиром, додати цукор-пудру і добре перемішати. Потім потроху додавати просіяне борошно і знову перемішувати, поки не утвориться однорідне тісто.

Готове тісто краще змісити руками, зануривши їх у борошно, щоб не прилипало. Потім зібрати тісто в кульку, обгорнути його плівкою і поставити в холодильник на 30-40 хвилин, щоб воно стало холодним і стійким.

Приготування:

  1. Згодом виймати тісто з холодильника і розкатувати його на дошці, посипаній борошном.
  2. Тісто можна використовувати для приготування різних видів пирогів і печива. Наприклад, для пирогів можна скласти тісто в форму, додати начинку і запікати в духовці.
  3. Для печива можна викрійовувати різні форми за допомогою викрійки або просто розрізати тісто ножем на невеликі шматочки.
  4. До приготування печива також можна додати різні начинки або приправи, які підкреслять смак тіста.
  5. Після формування пирогів або печива, їх потрібно посипати цукровою пудрою і випікати в духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 15-20 хвилин.

Отже, сирно-пісочне тісто – це чудова основа для приготування смачного пирога або печива. Завдяки вершковому сиру в тісті, воно виходить ніжним і смачним. Спробуйте приготувати сирно-пісочну основу і ви отримаєте смакоту, яку будуть любити і дорослі, і діти!

Готуємо разом з Юлією Висоцькою

Готуємо разом з Юлією Висоцькою

Сьогодні Юлія Висоцька покаже нам, як готувати пісочне тісто без яєць для пирога і печива. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 г масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 400 г борошна

Спочатку змішайте м’яке масло з цукром в мисці. Додайте вершкове масло і добре розтерте виделкою жовток. Потім додайте борошно і замісіть тісто.

Готове тісто згорніть у кульку, обмотайте плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Після цього тісто готове до випічки.

З готового тіста можна приготувати пироги, тортики, печиво. Перед випічкою формуйте з нього маленькі кульки і розкладіть їх на просіяне борошном пекарське пагорбчик. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Після випічки можна прикрасити печиво пудрою цукру через сито. Спробуйте готувати це пісочне тісто без яєць разом з Юлією Висоцькою і насолоджуйтесь смачними домашніми випічками!