У Лозовій знову відловлюють бродячих собак +vd

Після кількамісячної перерви у місті знову прибирають з вулиць безпритульних псів. Цим, як і на початку року, займається спеціальна харківська фірма.

Її працівники відловлюють лозівських бродяжок та відвозять їх до себе, у притулок. Там собаки знаходяться до двох тижнів. Протягом цього часу їм шукають господарів. Якщо бажаючих приютити тварин не знаходиться, собак присипляють.

Відловлення однієї бездомної тварини Лозовій коштує 250 гривень. Весною місто виділило для боротьби з ними понад 40 тисяч гривень. Стільки ж знайшло і у вересні, говорить головний комунальник міста Сергій Костюк. Більшу частину осінніх грошей вже відпрацювали – зловили із сотню собак.

Де шукати бродяжок, вирішують в управлінні житлово-комунального господарства міськради. Його очільник, Сергій Костюк, запевняє, що його люди спираються, у першу чергу, на заявки лозівчан.

Поки робота з відлову продовжується, городяни можуть звертатися до жилкомгоспу та заявляти про місця скупчення безпритульних собак. Бродяжок ловитимуть або вже цього року, або занесуть їх у план наступного.

У 2013 році місто знову укладатиме договір з харківською фірмою. Хоча це і дорого, але варіантів немає, переконує мер Лозової Сергій Степанов. Створити власний притулок місту обійдеться ще дорожче, а відстрілювати тварин забороняє закон, та й сам голова проти. Говорить, що у своєму місті такого варварства не допустить.

Анна Скрипник

 

{youtube}sUrm864GHh8{/youtube}