Комунальникам Лозової дають зарплатню на місяць пізніше +vd

Вони вигрібають бруд з вулиць, чистять каналізацію, взимку і влітку по багнюці ліквідовують аварії, але багатьом з них тільки днями виплатили гроші за березень.

Чоловіки-шляховики довбають старий асфальт, щоб потім класти новий. Їхні колеги-жінки після зими вигрібали пісок і бруд з вулиць. У всіх працівників Лозівської шляхової ремонтно-будівельної дільниці (ШРБД) робота важка, а зарплатню на підприємстві видають із затримками. За лютий люди отримали тільки наприкінці квітня, за березень — тільки у травні.

“Учора тільки дали за березень-місяць. От представте. Як жить? Квартира, діти і все інше… – Як вам працюється ось так, без зарплатні? – Та як, дихаємо. Вперед ногами не виносять”, – говорить шляховик Андрій, який працює на мості по вулиці Моторного.

У ШРБД проблеми з грошима, бо цьогоріч у шляховиків мало замовлень на ремонт доріг, пояснює лозівський мер Сергій Степанов. Близько 2 мільйонів державних та 1,5 мільйони місцевих грошей на дороги Лозової — це не той обсяг, який забезпечив би підприємству стабільний стан. А більше у бюджетах немає. Щоб працівники вчасно отримували зарплатню, ШРБД доведеться шукати більше замовлень, ніж асфальтування місцевих шляхів.

“Сьогодні ми сподіваємося на те, що мільйони 3 по підприємству буде госпрозрахункової діяльності. Тобто, вони зароблять самі. Звісно, це дозволить таке напруження зняти, але це не дозволяє говорити про чітку стабільну роботу підприємства”, – говорить Сергій Степанов.

У комунальному підприємстві “Парк” зарплатню видають так само, як у ШРБД, але з інших причин. За словами міського голови, КП “Парк” – повністю дотаційне підприємство, гроші для якого виділені, але затримуються у казначействі. На державне казначейство місцева влада ніякого впливу не має.

Тепловики, водяники та інші комунальники, які надають послуги населенню, теж нещодавно отримали тільки березневу зарплатню. Але на цих підприємствах терміни виплат залежать не від бюджету і не від казначейства — а тільки від лозівчан. На “Лозоваводоканалі” зауважують: якби споживачі відповідальніше платили за комуналку, люди, які забезпечують наш побут, раніше отримували б зароблене своєю важкою працею.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}4L9jfJHbwzY{/youtube}