Мешканці Яковлівки скаржаться на проблеми з землею та відсутність питної води +vd

У Яковлівці, Лозівського району, керівники громадської організації «Фонд розвитку громади» 9 червня вислухали проблеми мешканців села. Голова організації Євген Яценко повідомив, спочатку планували провести конференцію, на яку запросили голову Лозівської райдержадміністрації Сергія Красноперова та голову райради Володимира Лаптєва, але керівники не приїхали.

На прийом запросили також помічницю народного депутата України Анатолія Гіршфельда Наталю Махіненко. Саме до неї селяни звернулися з проблемою оформлення землі. Кажуть, у людей, яких не було держактів на землю, її вже відібрали. Селяни зазначили, через корупцію не можуть приватизувати ділянки, які обробляють вже багато років.
Помічниця нардепа попросила людей об’єднатися з депутатами сільради та головою і разом написати офіційне звернення до керівників району, області та в Харківське управління Держгеокадастру. Якщо після цього питання не вирішиться, Наталя Махіненко порадила звернутися до нардепа з офіційними відповідями.
Ще одне болюче для мешканців Яковлівки питання – питна вода у селі. Люди кажуть, зверталися до керівників району, їм відповіли, вже у травні до села приїздили проектанти, які оцінювали можливість будівництва водогону та свердловин.
Вартість, яку озвучили харківські спеціалісти, зависока, говорить сільська голова Катерина Куштим. Вона зазначила, шукає проектантів, які запропонують нижчу вартість.
Селяни чимало нарыкали на адресу самого «Фонду розвитку громади Яковлівської сільської ради».
У відповідь голова організації Євген Яценко запевнив, фонд робить усе можливе, аби допомагати мешканцям сільради. За рік існування вони оформили документи на спадщину 25 людям та допомогли Яковлівському НВК на 25 тисяч гривень. Підтримувати навчальний заклад планують й надалі.

{youtube}6IHZom7zDVY{/youtube}