На Лозівщині з вересня 2017 року планують створювати освітній округ +vd

З депутатськими запитами  щодо подальшої долі навчальних закладів Лозівщини до районної ради звернувся депутат Максим Інкін. На сесії 8 червня він попросив знайти вирішення проблем, які може створити оптимізація навчальних закладів у районі. 

Максим Інкін запропонував призупинити процес підготовки освітнього округу – створення опорної школи та її філій у районі і звернутися за допомогою у фінансуванні освіти Лозівщини  до облради. Депутат порекомендував не приймати ніяких рішень, не обговоривши їх з керівниками та мешканцями сіл і селищ, яких стосуються ці зміни.

Освітній округ планують створити не раніше вересня наступного року, тому є час як слід підготуватися. Зокрема, покращити матеріально-технічну базу та організувати підвіз дітей до навчальних закладів, зазначив голова Лозівської райради Володимир Лаптєв. Для того, аби продумати усі можливі наслідки створення освітнього округу, керівники району створили координаційну раду, яка займатиметься цими питаннями, повідомив радник голови райдержадміністрації Юрій Петренко.

Ще один депутатський запит Максима Інкіна стосувався закриття дитсадку на території Петрівського НВК.

Поки що дитсадок у Петрівському не закривають, переводити малюків у інший навчальний заклад планують у вересні цього року. Таку відповідь депутату надали в управлінні освіти ще у березні, зазначив голова райради Володимир Лаптєв.

Депутатські запити Максима Інкіна на сесії відхилили. Натомість, обранця запросили на засідання координаційної ради. Коли воно відбудеться, поки невідомо, зазначив Максим Інкін.

{youtube}dMklUyav6dg{/youtube}