У Лозовій ще два ринки можуть залишитись без землі +vd

Ринок

Автостоянку, куди перейшла частина торговців з авторинку, теж зачіпає генплан міста, а ринку “Янтар” необхідно осучаснитися.

Колись там збудують дорогу

У місці, де ще два тижні тому працював авторинок, сьогодні залишився лише заасфальтований майданчик. Колгоспний ринок, що орендував у міста цю землю, і не просив подовжити договір, говорить лозівський мер Сергій Степанов, та мерія б на це і не пішла. Відповідно до генерального плану Лозової, пояснює він, у майбутньому тут має проходити дорога.

Підприємці, які торгували на авторинку, розійшлися на два нові майданчики. Більшість бізнесовців працюють на новому громадському ринку за автошколою, меншість перейшла на автостоянку поруч з колишнім авторинком. Однак ця меншість лише відстрочила невідворотнє.

За словами міського голови, майбутня дорога на генплані зачіпає і більшу частину стоянки. Приблизно за два роки у неї завершується оренда землі. Якщо договір подовжать, то вже за мінусом дороги.

 

Краса врятує оренду

Вже не генеральний план, а неестетичний вигляд може поховати ринок “Янтар”. Майданчик знаходиться на одній з центральних вулиць Лозової — на проспекті Перемоги. За два роки у “Янтаря” завершується договір оренди землі. Якщо цей ринок і у подальшому виглядатиме так само, а підприємці працюватимуть у тих самих умовах, то місто може не подовжити оренду, зазначив міський голова.

“Янтар” у тому вигляді, у якому знаходиться сьогодні, — не соромлюся сьогодні про це казати — не може бути як пропозиція для ринку у місті Лозова. Нехай приходять з пропозиціями, що робити. Ну ми ж вже говоримо і про технології, і про рівень і якість послуг”, – сказав Сергій Степанов.

А ось Південно-західний ринок на 3 мікрорайоні має всі шанси зберегти землю. Хоча він поки виглядає не краще за “Янтар”, однак, за словами лозівського мера Сергія Степанова, цей ринок вже розробив план перетворень.

Валерія Гецко

 

{youtube}7p9LjpsD4pk{/youtube}