Ситуація у Лозовій — стабільна, але не передбачувана, говорить мер +vd

Нацгвардія у Лозовій, міліція, ТРК Сігма

Після штурмів адмінбудівель і стрілянини на сусідній Донеччині у місті зростає напруження, з’являються “гарячі” заклики, але ситуація залишається керованою.

Ситуацію у Лозовій станом на ранок 15 квітня міський голова Сергій Степанов характеризує як стабільну, хоча і непередбачувану. Працюють школи, дитсадки, лікарня, комунальні служби виконують обов’язки ті готуються до чистого четверга — цього дня у місті проведуть той суботник, який перенесли через погоду.

Лозівчани переважно хочуть миру, говорить мер, але є й гарячі голови.

“Є спроби, на щастя, марні, розхитувати ситуацію. Ми таку інформацію отримуємо від гарячих голів, від запалених розумів. Буквально вчора-позавчора були заклики захоплювати міськвиконком, ці особи вже встановлюються. Хочу упередити і попередити, що всі ці дії будуть розцінені згідно діючого законодавства, буде дана кваліфікована оцінка”, — розповів Сергій Степанов.

За словами міського голови, влада стежить за ситуацією, взаємодіє з правоохоронцями і здійснює “усі заходи, щоб втримати ситуацію”.

У ніч на 12 квітня лозівських правоохоронців посилили Національною гвардією — колишніми внутрішніми військами з Кривого Рогу. До середини понеділка, 15 квітня, бійці додатково охороняли міський та лінійний відділи міліції, а також держслужбу охорони. Потім підрозділи Нацгвардії перевели ближче до кордону з Росією — в Ізюм. Лозівщина підстав для хвилювання правоохоронцям на разі не дає.

“Загалом оперативна ситуація на території Лозівського району стабільна, працівники міліції працюють в посиленому варіанті несення служби. Ну, а громадян ми б хотіли заспокоїти, щоб вони не вигадували собі ніяких історій, – все спокійно в Лозовій і в Лозівському районі, взагалі без змін”, — повідомила речник Лозівського міськвідділу міліції Тетяна Носова.

Сер Лозової Сергій Степанов закликає лозівчан не вірити чуткам і перевіряти отриману інформацію, особливо тривожного характеру. Він також наголосив, що його позиція залишається незмінною.

“Україна — неділима, Україна — соборна, Україна — перспективна країна, в якій повинні жити наші діти, у процвітаючій країні, яка має право і всі можливості таким чином жити”, — заявив міський голова.

Валерія Гецко

 

{youtube}NDyD2HE3uxI{/youtube}