Реєстратор розрахункових операцій

З нового року підприємці, які працюють з касовими апаратами, звітуватимуть до податкової в електронному режимі

Таке нововведення стане можливим завдяки впровадженню електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій.

Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

Дистанційна передача інформації значно спростить  процес звітування до податкової, та  позбавить суб’єктів господарювання необхідності закуповувати і зберігати протягом 3-х років великої кількості паперової контрольної стрічки. Також, електронне звітування дозволить ще більше зменшити кількість перевірок платників податків, що здійснюють розрахунки у готівковій формі – зазначають податківці.

Порівняно з минулим роком у 2012 році кількість перевірок підприємств, які використовують касові апарати, скорочена майже у три рази. А перевірки малих підприємств цієї групи взагалі у 9 разів. Так, за 10 місяців поточного року було проведено 1868 таких перевірок, з яких малого бізнесу лише 73.