Як приготувати печені яблука в духовці та мікрохвильовій печі?

Печені яблука в духовці і мікрохвильовій печі

Печені яблука – це варіант приготування цього популярного фрукту, який має безліч корисних властивостей. Щоб отримати смачні та корисні печені яблука, необхідно використовувати правильні інгредієнти та дотримуватися відповідної технології приготування.

Один з найпоширеніших способів приготування печених яблук – запікання їх у духовці. Для цього зазвичай використовують яблука сорту “шарлотки”. Цей сорт характеризується великою кількістю фруктів і соковитою серцевиною. До яблук можна додати різні начинки, наприклад, корицю, карамель або лимонний сік, щоб підкреслити їхні смакові якості.

Для приготування печених яблук в духовці необхідно зробити невеликі вирізи в яблуках, розподілити начинку між ними та запікати в духовці протягом певного часу. Час запікання залежить від розміру яблук і температури духовки. Готові печені яблука мають ніжний смак, аромат і золотисту скоринку, яка додає їм особливого шарму.

Печені яблучка

Печені яблучка

Печені яблука – смачна і корисна страва, яку можна приготувати в духовці або мікрохвильовій печі. Для цього необхідно взяти яблучка, здорові і без пошкоджень, зірвані з дерева. Яблука мають багато корисних властивостей, вони містять вітаміни, фруктові кислоти і мінерали, які корисні для нашого організму.

Для печених яблучок можна також приготувати тісто, в якому їх запікають. Для цього потрібно змішати муку з розпушувачем і добавити кілька ложок цукру. Поступово додаємо масло і перемішуємо до однорідної консистенції. Потім виливаємо лимонний сік і знову перемішуємо. Тісто має бути м’яким і еластичним.

Почищені яблучка ріжемо на кілька шматочків і прикриваємо їх лимонним соком, щоб не потемніли. Потім посипаємо їх цукром і корицею, щоб надати смаку. Далі обкатуємо яблучка в тісті і кладемо на противень. Зверху можна прикрити їх ще одним шаром тіста, щоб створити ефект шарлотки.

Печемо яблучка від 20 до 30 хвилин при температурі близько 180 градусів. Готові печені яблука мають золотисто-бурштиновий колір і ароматну карамельну корочку. Під час приготування яблука теряють частину своїх корисних властивостей, але все ж залишаються джерелом вітамінів та мінералів.

Рецепт швидкої шарлотки в мультиварці

Яблучка – один з найпопулярніших фруктів, які ми можемо зустріти на столі українців. Вони не тільки смачні, а й дуже корисні для нашого здоров’я. Запікаємо їх у шарлотці – вишуканому пирозі, який можна приготувати дуже швидко і просто в мультиварці.

Для приготування шарлотки потрібно взяти 3-4 яблучка, 200 грам цукру, 200 грам борошна, 100 грам вершкового масла, 4 яйця, 1 лимон, корицю та карамель для прикраси.

Спочатку ми готуємо тісто: розтоплюємо масло і змішуємо його з цукром. Додаємо яйця і знову перемішуємо. Потім додаємо борошно і знову перемішуємо. Завершуємо приготування тіста, додаючи лимонний сік та цедру, а також корицю для аромату.

Потім ми готуємо яблука: ми очищуємо їх від шкірки та серцевини і ріжемо на тонкі кружечки. Яблучка можна полити лимонним соком, щоб вони не потемніли.

Тепер ми запікаємо шарлотку: у мультиварці розтоплюємо трохи масла, потім кладемо половину тіста і розподіляємо його по дну. На тісто кладемо шар з печених яблук, потім на яблука кладемо другий шар тіста. Закриваємо мультиварку і встановлюємо режим “печіння”.

Після 30-40 хвилин шарлотка буде готова. Виймаємо її з мультиварки і прикрашаємо карамеллю. Можна подавати шарлотку як гарячою, так і охолодженою. Цей смачний десерт точно сподобається і дітям, і дорослим!

Рецепт насипного яблучного пирога з сиром

Рецепт насипного яблучного пирога з сиром

Для приготування насипного яблучного пирога з сиром нам знадобиться:

  • грам 200 сирного масла
  • грам 200 цукру
  • 3 яйця
  • грам 300 борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 кг яблук
  • лимонний сік з половини лимона
  • кориця за смаком

Спочатку потрібно приготувати тісто для пирога. Розплавлене сирне масло змішуємо з цукром, додаємо яйця і ретельно збиваємо. Потім поступово додаємо борошно, розпушувач і продовжуємо змішувати до однорідної консистенції.

Далі готуємо яблука. Вони можуть бути свіжі або приготовані заздалегідь, наприклад, печені в духовці або мікрохвильовій печі. Яблука очищуємо від шкірки та серцевини, нарізаємо на соломку і поливаємо лимонним соком, щоб вони не затемніли.

Тепер починаємо формувати пиріг. З розкатаного тіста вирубуємо заготовку для дна форми і кладемо її на дно. На тісто розкладаємо шар яблук, посипаємо корицею та карамеллю за смаком. Потім на яблука кладемо шар тіста, прикриваємо яблука, і так далі в пирозі повинно бути 2-3 шари тіста і 2-3 шари яблук.

Пиріг запікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 °C. Готовий пиріг виймаємо з духовки і дозволяємо йому трошки остудитися перед подачею на стіл.

Бажаємо смачного та ситного насолодження цим чудовим яблучним пирогом з сиром!

Запікаємо в мікрохвильовці

Запікаємо в мікрохвильовці

Яблука – це велика улюблена дитями та дорослими фруктів. Вони не тільки дуже смачні, але й мають багато корисних властивостей для нашого організму. Особливо корисно їсти печені яблука, оскільки вони не втрачають своїх корисних властивостей.

Для запікання яблук в мікрохвильовці, спочатку потрібно підготувати фрукти. Вибираємо якомога більші яблучка, звичайно, без дефектів. Потім їх ретельно миємо під проточною водою. Яблука потрібно розрізати навпіл, видалити серцевину та нарізати на тонкі кружечки.

Далі викладаємо яблука на спеціальну підставку для мікрохвильовки. Прикриваємо їх лимонним соком, щоб запобігти зміни кольору фруктів. Додаємо трошки кориці або іншого любимого спецію, щоб підкреслити смак яблук.

Потім включаємо мікрохвильовку на максимальну потужність і запікаємо яблука протягом 3-5 хвилин. Після цього вони будуть м’якими і соковитими. В такому стані їх можна використовувати для запікання пирога або шарлотки.

Яблука, що були запечені в мікрохвильовці, дуже корисні для організму. Вони містять багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які необхідні для підтримки здоров’я. Вони також допомагають знижувати рівень холестерину в крові, що благотворно впливає на роботу серця і судин.

Таким чином, запікання яблук в мікрохвильовці – простий і швидкий спосіб приготування цього корисного фрукту. Він дозволяє зберегти багато корисних речовин, які містяться в яблуках. Спробуйте запікати яблука в мікрохвильовці і насолоджуйтесь їх неперевершеним смаком і користю для здоров’я!

Запікаємо в духовці з карамеллю і на паличці

Запікаємо в духовці з карамеллю і на паличці

Жодне свято не обходиться без смачного пирога. Діти завжди з нетерпінням чекають на запашні шарлотки зі свіжими фруктами. Але чи знаєте ви, що запікання яблук в духовці – це не тільки смачно, але й корисно?

Яблука містять велику кількість розпушувачів, які допомагають утримувати кістки здоровими. Отже, щоб приготувати корисну страву, достатньо взяти кілька яблучок, видалити серцевину і запікати їх в духовці з карамеллю.

Для цього необхідно розтопити карамель в мікрохвильовій печі або на плиті, потім обмазати яблучка карамеллю. Потрібно пам’ятати, що запікаємо яблука в духовці не довше 15 хвилин, щоб вони не втратили корисних властивостей.

Печені яблука можна прикривати зверху корицею або посипати цим ароматним спецієм. Кориця додасть пікантний смак і запах до страви. Крім того, вона допомагає зменшити рівень холестерину в крові.

Яблука, запікані в духовці з карамеллю, стануть справжнім смаколиком для ваших дітей. Вони з радістю з’їдять ці ароматні плоди, а ви можете бути впевнені, що ваша сім’я отримує користь від цієї смачної страви.