Працевлаштували 76 мешканців Лозової

З початку року спільною комісією  управління праці та фахівцями Міндоходів області виявлено 76 не облікованих найманих працівників

Працевлаштували  76 мешканців Лозової

З початку року спільною комісією  управління праці та фахівцями Міндоходів області виявлено 76 не облікованих найманих працівників, яким було виплачено у «конверті» 78,6 тис.грн. У результаті проведених заходів усі роботодавці, що використовували нелегальних найманих працівників  оформили трудові договори.

 За встановлені порушення трудового законодавства до органів прокуратури передано 8 справ. До бюджету додатково сплачено 13,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Пам’ятайте, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці – є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Нагадаємо, що мінімальна заробітна плата на даний час становить 1147 грн.