Більше 90 мільйонів до скарбниці надійшло від фізичних осіб Лозівщини

З початку поточного року до місцевого бюджету міста від фізичних осіб надійшло більше 68,6 мільйонів гривень податку на доходи

Більше 90 мільйонів до скарбниці надійшло від фізичних осіб Лозівщини

З початку поточного року до місцевого бюджету міста від фізичних осіб надійшло більше 68,6 мільйонів гривень податку на доходи, що на 1,3 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року, по Лозівському району відповідно –  22,5 млн.грн, та 2,7 мільйона. 

Статистика надходжень податку безпосередньо пов’язана з офіційним оформленням найманих робітників та протидією виплаті заробітної плати у «конвертах».

Не тільки контрольно – перевірочні заходи допомагають боротися з зарплатою “у конвертах”. Робочі зустрічі з керівниками підприємств і підприємцями, також мають результат. З початку року відбулося 46 зустрічей з керівниками підприємств та 28 з підприємцями, які офіційно виплачували заробітну плату менше мінімального розміру.

У результаті проведених заходів лише фонд оплати праці збільшився на 73 тисячі гривень, а це понад 9,5 тисяч гривень надходжень податку до місцевої скарбниці. Крім того, 89 робітників отримали офіційне оформлення з фактичного місця роботи, а отже – знайшли соціальний захист і легалізували свій трудовий статус. 

За десять місяців 2013 року суб’єкти малого та середнього бізнесу Лозівщини, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих скарбниць понад 7,3 млн. гривень єдиного податку. Так, тільки від приватних підприємців бюджет міста отримав понад 4,8 млн. грн, Лозівського району – 1,0 млн. У порівняні з минулим роком надходження єдиного податку від спрощенців – фізичних осіб зросли більше ніж 1,4 млн. гривень.

Юридичні ж особи сплатили понад 1,5 млн. гривень податку, що більш ніж торік на 0,58 млн. гривень.

Тенденція до зростання надходжень від спрощенців, яка спостерігається з початку року, зумовлена, насамперед, законодавчими змінами, які розширили можливості підприємців і спростили перехід на сплату єдиного податку. Це, в свою чергу, позитивно позначилося  на надходженнях  до бюджету.