Як швидко відключити електричну мережу вдома або на підприємстві?

Автоматичний вимикач — це пристрій, призначений для захисту електричних мереж від перевантажень та коротких замикань. Існують модульні автоматичні вимикачі, які за своєю конструкцією та компактністю відрізняються від звичайних, дозволяючи легше інтегруватися у різноманітні системи. При досягненні критичних показників струму або напруги, ці типи пристроїв роз’єднують електричний ланцюг, захищаючи прилади від перегріву та поломок. Щоб створити повноцінну мережу, важливо правильно враховувати ряд технічних характеристик автомата та параметри проєктованої електролінії.

Особливості застосування модульного АВ UTrust 

Правильний вибір автоматичних вимикачів модульних є гарантією довговічності обладнання та безпеки експлуатації електричної системи. Серед таких пристроїв модульний автоматичний вимикач UTrust займає особливе місце завдяки своїм конструктивним особливостям та високій надійності. Це сертифіковані пристрої українського виробництва з гарантією якості.

lM4lEJoso8cMHrXjLQcF4jiHduBDcmll4BLrxQjdwaVRYt7Ozz6etjteVugsQg58xyUI47ntcpEgKI8WM_Ke1o_e7h4n2EsTIYIVMCTdSuMO3uPydb67B-BFR_YZX8h26Y7lpR7LwS05nQvLH_3aJrQ

Конструкція розроблена для умов легкого монтажу та зручного обслуговування. Завдяки стандартній будові вони легко інтегруються в електричні мережі різного типу.

Такі пристрої складаються з кількох основних елементів:

  • контактні пластини;
  • біметалічні компоненти;
  • магнітний випрямник.

Найпопулярніший спосіб монтажу — це кріплення на DIN рейку. Цей метод забезпечує швидке та зручне розташування вимикача, а також простий доступ до обслуговування. Ширина модулів може варіюватися, але самі поширені параметри для номіналів до 63А – 18 мм.

За показниками номінального струму вимикачі розділяються на:

  • від 1 до 16А – ідеально підходять для освітлення, розеток та інших не великих навантажень;
  • від 16-40А – найчастіше використовуються в побутових умовах для потужних пристроїв, таких як електроплити чи кондиціонери;
  • від 40-63А – актуальні для більш потужних систем, таких як промислові або господарські будівлі.

a_7PzDTJwYI4k6gs36D5sWVCkuPpll8toKZ-CIsA15FpWp-3LoAmeZXECzrWSCZFutA2qcMrgvQI5_hPYjILTKKirBePXJBN7ZVFRC-C93bP3jIYZkSheayBnNxXR3HLLkd_ztqFZjype4FsZVmQIZw

Чим корисний модуль диференціального захисту?

Автоматичні вимикачі модульні окрім реагування на максимальні показники струму та тепла забезпечують ще більший рівень безпеки – спрацьовують на різницю диференціалів. Автоматичний вимикач диференціального струму – це пристрій, що реагує на різницю струмів у фазному та нульовому проводах. Якщо вона виникає, це може свідчити про проблеми в мережі, наприклад, що людина торкнулася відкритої струмопровідної частини.

Принцип роботи цього пристрою досить простий: всередині диференціального автомата є підсумовуючий трансформатор, який відстежує струм, що йде фазним проводом та порівнює його зі струмом, який повертається назад по нульовому проводу. Якщо вони відрізняються більше, ніж на певний допустимий ліміт, автомат спрацьовує.

Залежно від конкретних умов використання існують різні величини струму витоку: 10 мА, 30 мА, 100 мА тощо. Деякі з цих значень, як 30 мА, розглядаються як максимально безпечні для людини в звичайних умовах. Інші, як 100 мА, призначені для захисту обладнання і кабелів та встановлюються у щитках загального значення, та не застосовуються безпосередньо для захисту людей.