Порівняння iPhone 15 та 14. Яка різниця між базовими смартфонами Apple останніх 2 поколінь

З’ясувати відмінність iPhone 15 від iPhone 14 цікаво для тих, хто регулярно відстежує оновлення та нововведення світу мобільних технологій, а також хоче бути в курсі всіх новинок компанії Apple. Порівняння iPhone 15 та його попередника буде корисним, незалежно від того, плануєте ви найближчим часом змінювати свій мобільний пристрій чи ні. Магазин електроніки та гаджетів AVIC уважно вивчили характеристики пристроїв з різних джерел, що описують, чим iPhone 15 відрізняється від iPhone 14, і на основі цього провели власні паралелі. 

Порівняння айфон 15 та 14 

iPhone 14 був одним із найпотужніших смартфонів на ринку завдяки передовим технічним характеристикам, якісним матеріалам корпусу та інноваційним функціям. Але вже у вересні 2023 року компанія Apple анонсувала покращений варіант – iPhone 15, можливості якого ще більш вражаючі. Різниця між Айфоном 15 та 14 може бути ключовим фактором при виборі кращого телефону. Отже, порівняємо ці дві моделі. 

Дизайн, корпус iPhone 15 

Порівняння розмірів айфонів відображає мінімальну перевагу новинки, але вага більше у 14. Трохи менші бічні рамки у 15, та більш плоскі краї. Захист корпусу від попадання вологи – стандартний IP68. Зовнішня та задня панель залишилися скляними, рамки обох пристроїв з алюмінію. Соковиті кольори чотирнадцятої моделі замінили більш спокійні та вишукані, доступні 5 варіантів: основний чорний, блідий синій, жовтий, рожевий, зелений. 

Дисплей Айфона 15  

Екран моделей різних років залишився практично незмінним – майже однакова роздільна здатність та щільність картинки. За винятком більшої яскравості матриці в піковому режимі при вуличному світлі у Айфон 15. Та найсерйознішим оновленням стала поява Dynamic Island, динамічний острів змінив «чубчик», що раніше було доступно тільки в лінійці Про. Тобто дисплей iPhone 15 є більш сучасним, що логічно. 

15 iPhone: залізо та продуктивність

Новий базовий айфон отримав сучасний процесор Bionic A16, один із найкращих, на відміну від айфону 14, на якому працює система A15. Розмір ОЗУ однаковий – 6 Гб, об’єм накопичувачів стандартний – 128, 256, 512 Гб. Якщо порівняти потужність, швидкість роботи додатків та ігор, то користувачі навряд чи поки помітять різницю – вона висока на обох гаджетах. 

Камери Айфон 15 та 14 

Ось тут плюси на боці новачка, камера якого має важливі технічні переваги. Насамперед, це здвоєний ширококутний модуль 48 МП, оновлений портретний режим, 2-кратний оптичний зум та Smart HDR 5-го покоління. Фронтальна камера лишилася такою ж, як у попередника. 

Додаткові фішки Айфон 15 

А тепер про те, чого немає в попередньому проекті.

Важливий крок Apple – USB порт нарешті змінив застарілий Lightning. З 2023 на всі модифікації 15 iPhone встановлено сучасний USB-C роз’єм для зарядки акумулятора і з’єднання з іншими пристроями (але швидкість 2.0, на відміну від 15 Pro та 15 Pro Max з 3.0). А модуль Wi-Fi тепер підтримує технологію 6е, покращуючи рівень бездротового зв’язку. 

Вирішили купити Айфон 15? Тоді варто звернутися до магазину AVIC, в каталозі якого є всі конфігурації цієї моделі. Ціна пристроїв динамічна – вказана в на сторінках товарів.