Як правильно облаштувати маленьку кухню?

UuDe_lbKp0OaX8tlmWwD1wHf0KQHKMWudOieWMyLgrcx1Keb1fnKwCBpB38wzm6QAOzqrItrGg1Bx-uBp3lxNWHHfH8W4I0DWjwulQ7pe8v5QY94IK9-o9ilooi66YFNbPz2TdfCq7QDIvGA7z0IQNY

Одним з найважливіших місць в кожному домі є кухня. Адже саме тут не тільки готується їжа, але й проводиться час з рідними та друзями. Саме тому це приміщення повинно бути комфортним, стильним і разом з тим функціональним. Звісно, втілити в життя таке завдання не просто, особливо для невеликих за площею кухонь. Але все ж завдяки правильно підібраному дизайну та облаштуванні меблями цілком реально перетворити навіть маленьку кухню на оазис затишку та комфорту. На які моменти варто звернути особливу увагу?

Колір допоможе збільшити простір

Якщо ваша кухня невелика за розмірами, то, облаштовуючи її, віддайте перевагу меблям зі світлими фасадами. Наприклад, гарним вибором стане покупка сірої кухні. Такий варіант допоможе візуально розширити площу, чудово поєднається з яскравими тонами та додасть родзинки приміщенню. Широкий вибір кухонь є на сайті за посиланням https://fayni-mebli.com/ua/tag-kitchen-color-gray.html Ви зможете підібрати оптимальний колір, враховуючи власні уподобання та наявний бюджет.

Обираємо меблі

Виявляється, правильно підібрані меблі також можуть візуально розширювати простір. Цю властивість мають глянцеві моделі з дзеркальною поверхнею. Окрім того, при нестачі місця, радимо максимально використовувати стіни. Тобто оснастити їх високими шафками з поличками. Гарним варіантом для малогабаритної кухні, який суттєво підвищить її функціональність, стануть вмонтовані меблі. А от завдяки меблям-трансформерам можна зекономити корисну площу.

А як щодо побутової техніки?

Для того, щоб заощадити кухонний простір, обирайте не стаціонарну, а вмонтовану побутову техніку. Краще, якщо ваші духовка чи посудомийка будуть зменшених розмірів. Плюс до того ж така техніка забезпечить збереження цілісності фасадів та стільниці. Таким чином, ви отримаєте гарне наповнення кухні і зможете додатково облаштувати приміщення під обраний стиль інтер’єру.

Подбайте про гарне освітлення

Всім відома фраза про те, що світла багато не буває особливо доречна при облаштуванні невеликої кухні. Маленьке приміщення повинно бути максимально освітленим. Для цього слід продумати не лише загальне, але й локальне освітлення. Для цього використовуйте всі можливі засоби. Наприклад, для того, щоб в приміщення потрапляло якомога більше денного світла з вікна, у жодному разі не завішуйте його щільними шторами. Краще зупиніться на легких фіранках, римських шторах чи жалюзі світлих відтінків.

Оформлення підлоги теж важливе

Розширити простір у маленькій кухні можна й завдяки підлозі у світлих тонах. А якщо на ній буде певний орнамент у вигляді горизонтальних смуг чи ліній, то вони будуть нібито розтягувати кімнату. Максимального ефекту можна досягти, якщо чергувати темні та світлі кольори.