“Завдання №1”: Синєгубов розповів про будівництво фортифікацій на Харківщині

Новини Харкова. Харківська область не припиняє будувати фортифікації. Наразі регіон перейшов до третього етапу зведення оборонних фортифікаційних споруд

Детальніше про будівництво фортифікацій розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов під час ефіру на національному телемарафоні.

За словами посадовця, Харківська область продовжує будувати фортифікації з 2022 року. Він наголосив, що будівництво було запущено як тільки військові звільнили від окупантів території регіону.

“Ми йдемо за нашими військовими. Коли звільняли Харківщину, ми одразу будували за військовими”, – сказав Синєгубов.

Він наголосив, що в сьогоднішніх умовах дуже важливо не лише звільнити території, а й втримати їх та не допустити повторного захоплення ворогом.

Очільник Харківщини нагадав, що для регіону постійно залишається потенційна загрози з північного та північно-східного напрямків, тобто є небезпека для всього прикордоння з росією.

“Президент дав завдання — укріплювати область та підвищувати обороноздатність. Це третій етап масштабного будівництва фортифікаційних споруд”, — наголосив голова Харківської ОВА.

За його словами, будівництво фортифікацій наразі є першочерговим завданням для влади Харківщини. Він також зазначив, що Харківська ОВА щодня звітує Офісу президента щодо темпів виконання робіт у цьому напрямку.

Чиновник також зауважив, що кошти для виконання робіт зі зведення фортифікаційних споруд є, Кабмін виділив достатнє фінансування.  

Синєгубов наголосив, що область мобілізувала усі ресурси, щоб посилити обороноздатність. За словами чиновника, наразі це “завдання №1”. Він також звернув увагу, що часом зведення фортифікацій є непростим завданням для підрядників, адже подекуди позиції росіян розташовані за 5 км від місця, де ведеться будівництво.

Зазначимо, що у 2024 році Кабінет міністрів України уже виділив на будівництво фортифікацій 20 млрд гривень. Зокрема, як розповів на пресконференції прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, 3 млрд грн отримало Міноборони і понад 16 млрд – обласні адміністрації. Ці кошти були залучені із резервного фонду. Харківська область цьогоріч отримала на посилення оборонних рубежів найбільше серед усіх прифронтових регіонів –  4 мільярди гривень.  Робота зі зведення оборонних споруд координується між обласними адміністраціями, Генштабом ЗСУ та Міністерством оборони.