Як обрати терасну дошку за матеріалом виготовлення?

7613jalLALpde7bMNL5TUOtQ8MLZ8jDMQUhT7VV03H8Na510ZuqgtCPmW4EVr2XyvAfLbgGlc6oBXnkuK7p9tG_E3O9wMIouoIIxssCIEFC_yNA_uBDE9ebwuJ_Lfhxl1edtMx8k1QRK6lrxKS5uLtY

З назви терасної дошки зрозуміло, що основна сфера її використання – це облаштування терас. Однак її потенціал набагато ширший – так, купити терасну дошку вирішують також, аби оформити зону веранди, альтанки, садові доріжки, літні майданчики кафе, зони біля водойм, зробити красиву огорожу навколо подвір’я чи квітника, та багатьох інших цілей. У будинку нею оформлюють балкони та лоджії, застосовують як облицювання стін, ґанків. Планки можуть бути виготовлені з натуральної деревини чи мати композитний склад. З огляду на сировину виготовлення, декінг відрізняється своїми властивостями – як естетичними, так і практичними. Тому до вибору матеріалу слід підійти з відповідальністю, щоб він максимально виправдав усі очікування.

Терасна дошка з натуральної деревини: які її характеристики та переваги?

Сировиною виготовлення є масив дерева, який є цілковито екологічним. Оскільки матеріал призначений для використання на вулиці, в умовах перепадів температур та вологості, необхідно з розумом підійти до вибору деревини, з якої виготовлене вуличне підлогове покриття. Так, сировиною може слугувати модрина, кедр, ясен, екзотичні тропічні породи. Вони найбільш стійкі серед інших видів дерева до зовнішніх умов. Температурний режим використання – від -20 до + 60 градусів за Цельсієм. Зазвичай деревина вимагає додаткового оздоблення, щоб захистити її від зовнішніх чинників, наприклад, просочення олією. Оновлювати фініш потрібно кожні 1 – 2 роки. В середньому, термін експлуатації складає близько 15 років.

Особливої уваги заслуговує термодеревина. Термооброблене дерево набуло великої популярності завдяки своїй універсальності. Зберігаючи натуральну текстуру деревини, термічно оброблені елементи не втрачають своєї геометрії при коливанні вологості та зберігають стабільність при перепадах температур. Термодеревина довговічна в експлуатації − не схильна до гниття і не ушкоджується комахами-шкідниками. Витримує вона температуру -40°C – +60°C. Фінішне покриття термооброблених планок оновлюється уже рідше – достатньо це робити кожні 2 – 3 роки. Зростає експлуатаційний термін, порівняно зі звичайними дошками – служить матеріал переважно до 25 років.

Підлогове покриття з деревно-полімерного композиту: для яких цілей доречно зупинитися на такому варіанті?

q0duWiKPbP98cJyge6SH0GK6Etbq5PZBUPehW52pQvgVFSQvBMXtFKGa2K3uEdF-fQJIdOHyS4RkKICveNsdYXmqB4r_rTC9S3icy9j-kAk7mHR8wmNuyARrknJ0DlADPYQp2HqiWS43h0NvJK5svXQ

Матеріал з деревно-полімерного композиту (ДПК) складається з таких інгредієнтів:

  • деревне борошно;
  • сполучний матеріал (поліетилен, полівінілхлорид, поліпропілен);
  • спеціальні добавки для покращеної стійкості до впливу УФ випромінювання, вологи й т.д.

До переваг ДПК можна віднести стійкість до вологи, плісняви, низьких температур і широку палітру кольорів. Такий декінг не потребує будь-якого додаткового зовнішнього оздоблення, й поставляється у готовому до встановлення вигляді. Він витримує температурний режим від -40°C до +60°C. Завдяки цьому ДПК найбільш придатний до укладання на вулиці, адже дошка буде чудово витримувати погодні умови, тривалий час зберігаючи свій початковий вигляд. Зокрема, це майданчики перед басейнами, причали на березі водойм. Попри те, що у складі наявні штучні компоненти, якісний матеріал від надійних виробників безпечний для здоров’я і не виділяє шкідливих речовин. Крім цього, покращена стійкість до вологи дозволяє регулярно піддавати покриття миттю, забезпечуючи належний санітарний стан. Термін служби у зв’язку з підвищеною стійкістю найбільший серед аналогів – він перевищує 25 років.