Все, що треба знати про очищення стічних вод на автомийках

Миття автомобілів потребує використання спеціальних миючих засобів, які дозволяють позбутися будь-яких забруднень. Однак саме ці миючі засоби разом з домішками у вигляді пилу, бруду, бензину під час перебування машини на автомийках потрапляють у стічні води. І можуть сильно їх забруднювати. Одиничне миття транспорту не завдає такої шкоди. Однак через автомийки щодня проходить кілька десятків чи навіть сотень видів транспортних засобів, у тому числі габаритних. І тут особливо стає актуальним очищення стічних вод від нафтопродуктів, бруду, хімічних домішок, миючих засобів, пилу, машинного масла тощо.

На очищення одного автомобіля йде кілька сотень літрів води. Тож звичайних фільтрів недостатньо – потрібне спеціальне устаткування.

Як працюють очисні системи для автомийок

Очищення для мийок здійснюється з використанням потужних систем та споруд, які проектуються завчасно. Бажано – на етапі облаштування автомийки. Вони дозволяють нейтралізувати до 90% забруднень, що робить стічні води більш безпечними для навколишнього середовища. І не призводить до забруднення ґрунтів та ґрунтових вод. Важливо, аби в результаті очищена вода відповідала всім санітарним нормам та державним стандартам.

Сам процес очищення відбувається в кілька етапів:

  1. Усереднення стічних вод та первинна механічна очистка від великих забруднюючих елементів.
  2. Фізико-хімічне освітлення стічної води з додаванням хімічних реагентів.
  3. Доочистка стоків у спеціальному фільтрі.

Як обирати обладнання для очищення стоків на автомийках

Перш за все потрібно визначитися з об’ємом води, яке обладнання буде на регулярній основі очищувати. Тут усе залежатиме головним чином від того, який тип і яку кількість транспортних засобів обслуговує мийка. Очевидно, наприклад, що для очищення стоків від миття рухомого складу залізничного транспорту та метрополітену потрібні більш потужні системи, ніж для невеликої автомийки, де обслуговуються тільки легкові машини.

Розраховуйте вибір систем, виходячи з середньої витрати води під час миття транспорту, особливостей водовідведення та водопостачання тощо.

Довіряти процес встановлення, підключення та обслуговування систем важливо досвідченим кваліфікованим спеціалістам. Вони ж допоможуть підібрати потрібний формат обладнання для очищення стоків на автомийках .уважно стежте за роботою кожного устаткування, своєчасно проводьте обслуговування механізмів, аби гарантувати якісне очищення  стічних вод на належному рівні.