М’які меблі як вибрати

Кожному, хто будь-яким чином, безпосередньо або побічно, стосувався покупки м’яких меблів, стикався з величезним її різноманітністю. Прийшовши в меблевий салон, вибираючи собі, наприклад, диван для вітальні, або кушетку для дитячої, ми, як правило, бачимо приголомшливу кількість різновидів форм, кольору, розмірів і функціональних можливостей. Але, на жаль, як це не парадоксально, таке розмаїття, частіше за все, не тільки не полегшує наші пошуки по всіх параметрах нам підходящих меблів, але навіть навпаки, може трохи ускладнювати. Тут, в якійсь мірі можна позаздрити людині, яка не обтяжує себе довгим вибором м’яких меблів у каталогах, і виснажливими ходінням по всі різним меблевим салонам. Така людина кидається на перший-ліпший диван, або кушетку, і негайно починає домовлятися про транспортування вже купленого ним товару до себе в

Як радить https://mark-lviv.com.ua/uk/miaki_mebli/ у виборі м’яких меблів, особливо для свого будинку, який повинен стати для нас рятівним притулком від втоми і депресії, і бути основним джерелом затишку і тепла, необхідною умовою повинна стати неспішність. Особливо корисний в цій справі розрахунок настільки точний, щоб в ньому були б враховані всі необхідні фактори та умови, в яких наші м’які меблі буде нам служити. Особливо важливими ланками тут є оббивка, що покриває м’які меблі, її прошивка, і механізм трансформації, за допомогою якого ми перетворюємо наш диван, крісло, або кушетку в своє спальне місце, і назад. Тільки так ми, йдучи в салон меблевої продукції, уже заздалегідь будемо знати, що ми хочемо купити, і якою має бути наша покупка.
Оббивка м’яких меблів

Говорячи про вибір тканини для своєї майбутньої м’яких меблів, однозначно сказати, якої категорії вона повинна бути. Вирішальним параметром поділу тканини на категорії у виробника може бути її собівартість, яка визначається вкладеними на неї витратами, але не її якість і міцність. Адже нерідко буває ще й так, що оббивка м’яких меблів з тканини високої категорії, має прекрасний первісний вигляд. Але після того, як на такому дивані хтось просто посидів, ворсинки на ній набувають таку форму, що тканину буквально перетворюється, причому в далеко не привабливий вигляд. Кращий спосіб випадково не придбати таке «чудо», це вибрати меблі з тканиною, на якій були б трохи опуклі візерунки, які б візуально приховували негармонійне розташування ворсинок, після того, як хтось скористався вашим диваном.

Люди цікавляться питанням, з якої тканини повинна бути виконана оббивка м’яких меблів, щоб її при необхідності можна було легко очистити. Особливо актуальне це питання, для тих людей, які вважають за краще світлі кольори. А така м’які меблі сама по собі є дуже маркою, на ній навіть неозброєним оком чітко видні навіть незначні забруднення. Тому найкращим варіантом тут може стати флок, основною перевагою якого є простота в щоденному догляді і гарантоване очищення навіть у випадках досить значного забруднення. Пил з оббивки з флока може бути з легкістю видалена за допомогою губки і щітки для одягу. Самою ж невідповідною тканиною тут є, швидше за все жаккард, народна назва якого – штучний шовк. Жаккарди відносяться до найбільш вразливим до забруднень тканин і вимагають до себе дуже дбайливого ставлення.

При виборі оббивки для м’яких меблів необхідно врахувати те, в якій частині кімнати, і яких умовах вона буде експлуатуватися. Правильне дотримання цієї умови значно може продовжити її красу і привабливість. Якщо ви її купуєте для кімнати, яка розташована на сонячній стороні, і ви дуже любите денне світло, то вам краще не брати м’які меблі з оббивкою з шенилловой тканини. Або ж щоб уникнути вигоряння фарб розташувати її так, щоб її поверхня була недоступна під прямим сонячним світлом. Тим більше, що через ворсистої структури тканини з шенніловой пряжі створюється приємний ефект гри кольору, який, думаю, всім власникам меблів покритою цією оббивкою, хотілося б зберегти якомога довше.

Для тих, хто бажає придбати м’які меблі зі шкіряною оббивкою, ми даємо тільки одна порада. З усіма перевагами і недоліками цього матеріалу ви, напевно вже знайомі, якщо ж ні, рекомендуємо почитати статтю «Як вибрати диван» – де тема, як шкіряної, так і тканинної оббивки, також досить докладна розглянута.

Отже, що стосовно шкіряної оббивки м’яких меблів. Бажано, щоб вона не була занадто тонкої, але в той же час залишалася якомога більш м’якою. А так само зверніть вашу увагу на те, щоб шкіра не була надмірно натягнутою, а навпаки, в міру еластичною. Це забезпечує найбільший комфорт при експлуатації, і гарантує продовження службового строку шкіряних м’яких меблів.