Що таке уніформа і для чого вона потрібна

 

Уніформа – це спеціальний одяг, яка відрізняється єдиним покриємо, кольором, тканиною і покликана служити для того, щоб створювати однаковість серед персоналу і одночасно відрізняти його від інших груп людей. Перша поява єдиної форми одягу зафіксовано в області військової сфери. Саме військова форма (мундир) стала прототипом для появи спеціального одягу в світі.

Для чого потрібна уніформа

Зараз спецодяг широко застосовується на багатьох підприємствах, особливо на тих, які відносяться до сфери обслуговування. Звичайно, така уніформа може значно відрізнятися по фасону, матеріалу для різних груп працівників: офіціанти, швейцари, адміністратори кухарі, продавці.

Тут слід зазначити, що одяг для них повинна бути не тільки однакової, а й відповідати вимогам, які пред’являються до даного виду робочого одягу.

Загальні вимоги до спецодягу

Існують спеціальні затверджені стандарти і правила. При замовленні уніформи необов’язково обмежуватися тільки одягом, особливо якщо ви вирішили зробити її одним з пам’ятних елементів корпоративного стилю компанії.

У комплект пошиття футболок https://grehori.com/product-category/korporatyvnyj-odyag/futbolky/ може додатково входити головний убір, взуття і навіть захисні засоби. Втім, є досить велика кількість професій, де, наприклад, головний убір повинен входити в форму в обов’язковому порядку. В основному, це актуально для таких сфер, як медицина, харчова промисловість та громадське харчування. Військова одяг також не обходиться без повної комплектації.

Уніформа: особливості та відмінності

Після того УАК функціональність форменому одязі забезпечена, можна задуматися про її декоративною складовою. Сучасна робочий одяг має бути зручним і красивою. Крім того – це один з елементів іміджу компанії, причому найбільш помітний. При цьому уніформу можна використовувати і як засіб реклами і просування фірми, якщо нанести на неї логотип.
Спецодяг і уніформа мають функціональні відмінності між собою:
Спецодяг забезпечує індивідуальний захист для працівників важких і небезпечних сфер праці.
Уніформа покликана показувати приналежність персоналу до певної організації.

Як купити спецодяг

Уніформу можна придбати в готовому вигляді на спеціалізованому підприємстві або зшити на замовлення. Медичний одяг або інша уніформа, затверджена загальними стандартами регламенту, не потребує творчому доповненні.

Що стосується приватних сфер, то фантазії модельєрів можуть бути безмежними. В даному випадку слід виходити з того, скільки грошей ви готові витратити на робочий одяг для персоналу і які додаткові бонуси хочете отримати від того, що одягнете усіх працівників в уніформу. У будь-якому випадку одяг для співробітників повинна бути зшита тільки з якісних тканин, з застосуванням якісної фурнітури. Крім того, вона повинна бути носінням, легко піддаватися чищенню і прасування, відповідати санітарним і іншим нормам, встановленим для такої уніформи.

Прикраси форми (крім логотипу) можуть бути різними – це залежить від того, чим компанія займається. Наприклад, в ресторані або кафе з якою-небудь національною кухнею буде доречно застосовувати додаткові елементи для поліпшення зовнішнього вигляду персоналу, який спілкується з клієнтами: офіціантів. При цьому вони повинні гармоніювати з інтер’єром закладу.