Як готувати смачний і прозорий холодець з рульки свинячої? Покрокова рецептура

Як приготувати смачний і прозорий холодець зі свинячої рульки

Холодець – це страва, яка особливо популярна серед великої кількості українців. Вариться він на основі мясного бульйону, який стає гуще і застигає. Рецепт варіюється у кожної господині, але основною складовою є м’ясо. У цьому рецепті використовується свиняча рулька. Смак холодцю додають також курячі ніжки і кістки.

Для приготування холодцю зі свинячої рульки спочатку потрібно добре промити рульку і кістки. Також почистити і пошкрябати цибулю та часник. Обсушіть цибулю і часник дрібними шматочками.

Потім велику каструлю заповніть водою, додайте м’ясні продукти та кістки і варіть приблизно 2 години. Згодом додайте курячі ніжки, цибулю, часник, моркву та лаврове листя. Варіть ще 1-1.5 години до м’якості м’яса. Під час варіння слід знімати шкірку, щоб бульйон застигав краще. Помийте листя з лаврового дерева, обсушіть його і додайте до каструлі.

Після цього потрібно злити бульйон у іншу каструлю, викинути кістки і розділити м’ясо на декілька частин. Каструлю, де буде зберігатися холодець, вимийте і розлийте декілька шарів холодної води. Розміщуйте шматочки м’яса та курячі ніжки з листям лаврового дерева поруч.

Додайте до наступного шару продуктів зелень, цибулю і кістки. Витримайте форму в холодильнику протягом кількох годин до повного застигання гелевої маси. Після цього поріжте холодець на шматочки, подавайте на стіл з холодом.

Як зі свинячої рульки варити холодець

Як зі свинячої рульки варити холодець

Холодець – це смачна українська страва, яку можна приготувати зі свинячої рульки. Для початку, промийте рульку під проточною водою, видаливши зайві шарів м’яса та жиру.

Потім рульку потрібно варити. Для цього виберіть каструлю достатнього розміру та заповніть її водою. Додайте у воду сіль, моркву, цибулю, часник, перець та желатин. Прокип’ятіть воду та зменште вогонь.

Тепер рульку потрібно підготувати до варіння. Поріжте її на кістки та м’ясні шматочки, які видалите після чергового застигання холодцю. Розріжте рульку на декілька дрібних частин.

Потім викладіть рульки в підготовлену каструлю з овочами та спеціями. Додайте води, щоб м’ясо було повністю покрите.

Спорожність каструлі з рульками тримайте близько 3 годин на маленькому вогні, доки м’ясо стане м’яким та з легкістю відділятиметься від кісток.

Після цього вийміть м’ясо з каструлі, змішайте з овочами та перекладіть в форму. Залийте бульйоном так, щоб м’ясо було повністю покрите, а зверху додайте листя гелатину.

Поставте холодець в холодильник на декілька годин. Після застигання він готовий до подачі на стіл.

Необхідно пам’ятати, що рецепт холодцю може варіюватися в залежності від особливостей приготування. За бажанням, до складу можна додавати інші інгредієнти, такі як курячі ніжки або інші продукти.

Отже, якщо ви хочете смачну та прозору страву зі свинячої рульки, спробуйте приготувати холодець за цим рецептом. Ви точно будете задоволені результатом!

Рецепт холодцю зі свинячої рульки з желатином

Щоб приготувати смачний і прозорий холодець зі свинячої рульки, вам знадобиться декілька інгредієнтів. Почніть з приготування бульйону: велику свинячу рульку розібліть на дрібні частини, поставте на вогні в каструлю з водою. Додайте лаврове листя, декілька зубків часнику, сіль за смаком і варіть протягом години чи декількох, поки м’ясо не стане м’яким і відділитися від кісток.

Після цього вийміть рульку з каструлі і залиште її остудитися. Потім відділіть м’ясо від кісток та поріжте його на шматочки. Відложте для подачі.

Залейте желатин холодною водою та залиште на 10-15 хвилин, щоб він змішався. Помийте каструлю, розлийте туди води пропорцію 1 літра на 200 г желатину. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте желатин і змішайте до повного розчинення. Потім вимкніть вогонь і залиште розчин остудитися.

Поки желатин остуджується, приготуйте овочі для холодцю. Змийте і обсушіть моркву та цибулю. Потім моркву натерте на крупній тертці, а цибулю поріжте на дрібні кубики.

Додайте овочі до остудженого бульйону, також додайте розрізане на шматочки м’ясо зі свинячої рульки. Змішайте усі інгредієнти.

Викладіть м’ясну суміш в підготовлену форму, розподіливши її рівномірно. Залийте желатиновим розчином, щоб потрібна кількість була повністю покрита. Поставте форму в холодильник на кілька годин, поки холодець застигне і стане стійким.

Приготування холодцю може тривати кілька годин, але результат вартий цього часу. Розріжте холодець на шари і подавайте до столу зі свіжим хлібом та гірчицею. Смачна та прозора страва гарно підійде на будь-яке свято чи особливу вечерю.

Рецепт холодцю зі свинячої рульки і курки

Рецепт холодцю зі свинячої рульки і курки

Холодець – це відомий український страва, який вариють з різних мясних продуктів. Один із найпопулярніших рецептів холодцю – зі свинячої рульки і курки.

Для приготування холодцю зі свинячої рульки і курки, спочатку потрібно приготувати м’ясний бульйон. Для цього поріжте свинячу рульку і курку на крупні шматочки, а також додайте кістки, які видалили. Покладіть ці інгредієнти у велику каструлю, додайте декілька морквини, цибулю, часник, лаврове листя та перець. Залейте все водою і поставте на вогонь.

Після закипання, зменшіть вогонь і готуйте бульйон протягом 2-3 годин аж до м’якості м’яса. Потім витягніть м’ясо та кістки з бульйону і продовжуйте сам процес готування.

Охолодіть м’ясо. Після охолодження, зніміть шкірку з рульки і поріжте м’ясо на невеликі шматочки. Той самий процес повторіть і з м’ясом курки. Приготуйте желатин за інструкцією на упаковці.

У велику форму для застигання налейте трохи бульйону, а потім в усі частини додайте порції м’яса, цибулю, моркву та часник. Посипте шар желатину і повторюйте цей процес до закінчення всіх інгредієнтів.

Після завершення збирання холодцю, розлийте бульйон по формі, додайте за бажанням сіль та перець. Покладіть форму з холодцем у холодильник на 4-6 годин, поки холодець повністю застигне.

Після того, як холодець застигне, приберіть його з холодильника, пошкрябайте по краях форми ножем і переверніть на тарілку. Подавайте холодець зі свинячої рульки і курки з хорошим оливковим маслом, гірчицею та свіжим лавровим листям.

  • 1 свиняча рулька
  • 2 курки
  • Декілька морквини
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • Лаврове листя
  • Сіль і перець за смаком
  • Пакет желатину

Рецепт холодцю зі свинячої рульки в мультиварці

Рецепт холодцю зі свинячої рульки в мультиварці

Холодець зі свинячої рульки – це дуже смачний та прозорий страва, як відмінний варіант холодцю. Для приготування цього рецепту вам знадобиться:

  • Свиняча рулька – 1 кілограм
  • Цибуля – 2 штуки
  • Морква – 2 штуки
  • Часник – 3 зубчики
  • Лаврове листя – 3 штуки
  • Сіль – за смаком
  • Простий желатин – 20 грам
  • Маленький перець – 5 штук

Спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Рульку розірвіть на кусочки, ретельно промийте. Заривдіть рульку велеманку. Ванни, залийте холодною водою та ставимо варити велику каструлю на маленький вогонь. Звідси там йти – 3 години. Після цього процідіть бульйон і знімити кістки з м’якого м’яса.

Цей продукт ми маємо викладіть знову в мультикакан в разі часніку, велику цибулю та заправлені овочі (морква, перець) а потім знову заправіть длящо продуктами в мутменакчі. Додайте змішаний з обсушеними з кидками желатином з булью, посоліть за смаком, засипіть лавровим листочком. Далі виберіть програму “Тушковані під давленням” на 40 хвилин.

Після зазервувана перемішайте холодець, процідіть через сито згусток желатину. Засипте в контейнери алмы, форми, охолонний струм яхтного парку, навіть не обов”язково уморах и їх у морозильник. Вийде дуже смачна та прозора страва, саме те, що потрібно влітку.

Не забудьте порізати холодець на шари, подавайте на столі з гарніром, якій точно хитриться у вамите в манні омлетом. Чудовий рецепт для справжнього гурмана!

Рецепт приготування холодцю по-китайськи

Рецепт приготування холодцю по-китайськи

Холодець – це дуже смачна страва, яка досить популярна в українській кухні. Але сьогодні ми розповімо про рецепт приготування холодцю по-китайськи. Ця версія холодцю має особливий смак та неповторну текстуру.

Почніть з того, щоб підготувати всі необхідні продукти. Помийте рульку та обсушіть її. Потім поріжте її на декілька шматочків і положіть в каструлю. Залейте м’ясо водою, так щоб воно повністю покривало рульку. Додайте кілька шматочків моркви, лаврове листочки, солі та перцю за смаком. Ставте каструлю на вогонь та готуйте бульйон протягом 2-3 годин до повного готування м’яса.

Після цього вийміть рульку з каструлі та процідіть бульйон. Потім кістки зламайте на декілька шматочків, а м’ясо поріжте на дрібні шматочки. Змішайте рульку з м’ясом і кістками великої ложкою желатину та поставте на вогонь. Залийте цю суміш вареною водою у співвідношенні 1:1 та знову поставте на вогонь. Продовжуйте розігрівати суміш, поки желатин повністю не розчиниться. Злегка посоліть та поперчіть за смаком.

Поки збираєтеся зручні форми для холодцю, помийте курки, обсушіть і поріжте на декілька шарів. Викладіть їх на дно форми, залийте розчиненим желатином з м’ясом та кістками та поставте в холодильник на 3-4 години, щоб холодець застигнув.

Після застигання холодцю по-китайськи можна подавати. Просто вийміть форми з холодильника, пошкрябайте ложкою по краях форми, щоб холодець відділився від стінок. Потім переверніть форму на тарілку, трохи потрусіть і легко викладіть холодець на тарілку. Подавайте з зеленню та соусом за смаком. Цей холодець вийде неймовірно смачним і прозорим!