Основные преимущества ДСП

ДСП – матеріал не новий, і багато людей вже знайомі з ним не з чуток, використовують у будівництві для виготовлення та декорування різноманітних поверхонь, так і в меблевій промисловості. Для тієї чи іншої цілі виробляються різні плити ДСП. Ми розглянемо його різновиди, вивчимо технічні характеристики і з’ясуємо, який з видів в яких випадках застосовується.

Як вибрати ДСП: різновиди та сфера їх застосування

Як повідомляє https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/dsp/ існує всього два основних види ДСП. Але вони, в свою чергу, можуть мати підвиди, які між собою відрізняються в основному тільки деякими технічними характеристиками. Це звичайна ДСП плита ламінована – про них і поговоримо трохи докладніше.

Звичайна ДСП плита – саме її застосовують у будівництві для обшивки поверхонь. Якщо вам потрібна ДСП для підлоги, то це саме вона. Також її використовують для виготовлення перегородок та підшивки стель. Згідно стандартам даний тип деревно-стружкових плит поділяється на два підвиди: П-А і П-Б (плита «А» і плита «Б»). Під цими простими маркуванням приховуються істотні відмінності технічних характеристик. Біля плити «Б» вони мало не вдвічі краще – вона характеризується більшою щільністю, високою міцністю на вигин. У неї навіть вологостійкість на кілька порядків вище – це потрібно врахувати при виборі будівельного матеріалу даного типу. Крім усього іншого, і той і інший підвид цих плит розділяється за сортами – їх всього три. Це 1-й, 2-й сорт і так звана вибракування, яка в більшості випадків йде на будівельні потреби. Що стосується сортового ДСП, то його пряме призначення – це меблеве виробництво. Вона проходить додаткову обробку, в результаті чого отримують наступний вигляд деревно-стружкових плит. Але про нього трохи пізніше, а поки ми торкнемося такий підвид, як вологостійка ДСП плита. Її основна відмінність полягає в спеціальні добавки, що вводяться в стружкову масу на стадії пресування матеріалу. У більшості випадків це парафінова емульсія, завдяки яким плита набуває необхідні вологостійкі якості. Самі розумієте, що шляхом таких модернізацій здатність протистояти підвищеної вологості можна надати і плити «А» та плиті «Б» відповідно.