Як приготувати кролика в духовці та мультиварці: крок за кроком рецепт

Приготувати кролика в духовці і мультиварці

Кроликова страва – це справжня насолода для гурманів. Це смачно, корисно і оригінально. Тушкування кролятини в духовці або мультиварці – це один з найкращих способів приготувати цю дієтичну страву, яка має неперевершений смак.

Для приготування кролика в духовці чи мультиварці потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти. Так, вам знадобиться тушка кролятини, цибулина, часник, морква, картопля, лимонний сік, сіль, спеції та маринад за смаком. Щоб зробити кролика особливо смачним, його краще всього попередньо промаринувати у соку лимона з часником та спеціями.

Після того, як ви підготували всі інгредієнти, тушкування кролятини в духовці або мультиварці – це дуже просто. Спочатку вам потрібно розрізати тушку на частини – краще на гомілки та кружальцями. Потім тушку потрібно натерти сіллю і спеціями з усіх боків. Після цього ви можете приготувати картоплю – її потрібно порізати на шматочки, а інші овочі (цибулину і моркву) нарізати кубиками.

Готувати кролика в духовці чи мультиварці дуже просто. Ви можете використовувати будь-який метод – запікання, варіння чи тушкування. Для запікання вам потрібно використовувати форму для запікання, накрити кролика овочами, додати картоплю, поставити у духовку і запікати. Якщо ви вирішили приготувати кролятина у мультиварці, то спочатку потрібно вимаринувати м’ясо, а потім поставити його в мультиварку, додати овочі і варити.

Коли кролик готовий, ви можете подавати його на стіл. Після запікання або варіння, воно має чудовий запах і непередбачуваний смак. Краще подавати цю страву зі свіжими овочами та зеленню. Приготування кролика в духовці або мультиварці – це простий і швидкий спосіб зробити неймовірно смачну страву для всієї родини.

Користь м’яса кролика

Користь м’яса кролика

М’ясо кролика – це дуже корисний продукт харчування, який має багато переваг для нашого організму. Воно містить велику кількість білка, який необхідний для будівництва клітин і тканин. Також, м’ясо кролика містить жир, який є розчинником розчинних вітамінів, таких як вітаміни А, Д, Е і К. Окрім того, м’ясо кролика містить велику кількість заліза, яке необхідно для нормального функціонування організму.

Тому, щоб отримати всі корисні елементи м’яса кролика, потрібно правильно його приготувати. Приготування кролика в духовці або мультиварці – це найкращий спосіб зберегти всі корисні властивості цього м’яса. Для приготування страви з кролика потрібно використовувати свіжі продукти, такі як картопля, цибулина, морква, часник та інші.

Перед тушкуванням кролика, його необхідно порізати на кружальцями і маринувати протягом кількох годин. Для маринаду можна використовувати лимонний сік, нарізати лимон на кілька шматочків і додати до м’яса. Також, можна натерти кролика сіллю та часником.

Після маринування кролика, його необхідно поставити в духовку або мультиварку, накривши його кришкою чи фольгою, щоб запобігти випаруванню вологи. Під час приготування кролика в духовці, важливо враховувати час приготування. Залежно від розміру тушки кролика, час приготування може варіюватися від 1 до 2 годин. Важливо не перегризти м’ясо кролика, щоб воно залишилося ніжним і м’яким.

Після приготування кролика, його можна подавати на стіл разом з смачними гарнірами, такими як картопля, морква і цибулина. Це дуже ситна страва, яка має неперевершений смак і запах. Разом з цим, кролик має низький вміст жиру, тому його приготування є дуже корисним для здоров’я.

Кролик запечений в духовці зі сметаною

Кролик запечений в духовці зі сметаною

Для приготування кролика запеченого в духовці з сметаною необхідно взяти свіжу тушкувану кролятину. Тушку кролика розрізати на кружальцями. М’ясо потрібно маринувати в суміші з сіллю, цибулею, часником та лимонним соком протягом години.

Після маринування м’ясо необхідно вийняти з маринаду і покласти на підготовлену форму для запікання. На дно форми можна покласти продукти, такі як нарізану картоплю, моркву та цибулину, щоб підкреслити смак кролятини. Потім м’ясо кладуть на верх, накривають сметаною та посипають натертим сиром.

Форму з кроликом необхідно поставити в духовку, нагріту до 180 градусів Цельсія, і запікати протягом 40-50 хвилин. Під час приготування кролика в духовці важливо слідкувати, щоб м’ясо не пересушилось. Щоб перевірити готовність м’яса, можна вживати спеціальну тонку металеву шпильку – якщо вона виходить сухою, то м’ясо готове.

Кролика запеченого в духовці зі сметаною можна подавати як самостійну страву або з гарніром. Він чудово поєднується з картоплею або овочевими салатами. Цей спосіб приготування кролика робить його ніжним та соковитим, а також додає особливий смак і аромат.

Кролятина з картоплею в мультиварці в томатному соусі

Кролятина з картоплею в мультиварці в томатному соусі

Приготувати кролятина з картоплею в мультиварці в томатному соусі – це дуже смачно і просто. Для приготування цієї страви вам знадобляться такі інгредієнти: кролятина, картопля, цибулина, часник, томатний соус, лимонний сік, морква, сіль та перець.

Почніть з підготовки кролятини. Ви можете взяти цілу тушку кролятини або вирізати окремі частини м’яса. Натерти м’ясо сіллю, перцем та часником, а потім залишити його промаринувати в томатному соусі і лимонному соку протягом години.

Тим часом очистіть картоплю і моркву. Картоплю поріжте на кружальцями, а моркву на тонкі пластинки. Також наріжте цибулі на кубики.

Після того, як кролятина належно пропромаринується, включіть мультиварку в режим тушкування і розігрійте олію. Покладіть м’ясо на дно мультиварки і обсмажте його з усіх боків до золотистого кольору. Потім додайте цибулю і моркву, тушкуйте ще кілька хвилин.

Далі додайте картоплю і залийте все томатним соусом. Додайте сіль та перець за смаком. Закрийте мультиварку і готуйте страву протягом 1-2 годин до повного готовності м’яса і картоплі.

Готову страву можна подавати гарячою. Кролятина з картоплею в мультиварці в томатному соусі – це чудовий варіант для вечері або обіду. Спробуйте приготувати цю смачну страву і насолоджуйтесь її багатим смаком і апетитним запахом.

Поради з приготування страв із кролятини

Воно дуже важливо правильно підготувати кролятину перед тушкуванням. Натерти її сіллю, часником та цибулею, а також залишити на кілька годин у маринаді з лимонним соком. Так м’ясо стає набагато смачнішим і ніжнішим.

Перед приготуванням страви з кролятини, потрібно порізати тушку на частини. Краще робити це кружальцями, щоб кожен шматок м’яса мав однаковий розмір і виглядав привабливо на тарілці. Також необхідно видалити гомілки, оскільки вони можуть мати дуже запеклі запахи.

Приготувати кролика в мультиварці краще з картоплею та морквою. Додати ці інгредієнти разом з м’ясом в миску мультиварки, посолити і додати спеції за смаком. Поставити в режим “тушкування” на 1-2 години. Таким чином, кролятина виходить соковитою і ніжною.

Окрім мультиварки, можна приготувати кролика в духовці. Для цього потрібно підготувати форму для запікання, покласти м’ясо разом з картоплею і морквою, додати сіль та прянощі за смаком. Закрити форму фольгою і поставити в духовку на плавне тушкування при температурі 180-200 градусів. Після години приготування можна відкрити форму і подавати страву на стіл.