Чому корисний зелений чай

Батьківщиною зеленого чаю по праву вважається Китай. Були часи, коли зелений чай пили тільки імператори. Минуло чимало часу, перш, ніж він став доступний всім верствам населення. Його приготування і споживання обставлено красивими церемоніями, які перетворилися в традицію. Коли на свято дарували свіже чайне листя, це вважалося знаком побажання довгих років життя.

Радимо купувати Подарункові набори чаю. Зелений чай є вічнозелений чагарник з красивими довгими темно-зеленого кольору листям, які мають форму овалу. В пазухах листків знаходяться ароматні квіточки від 2 до 4 штук або по одному. Плодом зеленого чаю вважається пріплюснутая коробочка, в якій 3 темно-коричневі стулки.

Корисні властивості

Користь зеленого чаю обумовлена ​​його хімічним складом.

Як повідомляє https://tea.ua/catalog/chay/nabori-chayu одна чашка зеленого чаю містить: набір з мікроелементів, таких як залізо, калій, цинк, фтор, йод з дубильних речовин виявлено алконоіди, катехіни, теанін, кофеїн. Медики давно зробили висновок, що зелений чай – найкращий профілактичний засіб при серцево-судинних захворюваннях. Він підвищує працездатність, гальмує розвиток ракових клітин, перешкоджає появі злоякісних пухлин. Відомо його сечогінну дію, здатність виводити токсини. Покращує процес травлення, добре втамовує спрагу. Незважаючи на масу позитивних властивостей, не слід надмірно його вживати, особливо, якщо чай міцно заварений. Він стає небезпечним при хронічних захворюваннях печінки і нирок, гастриті. При безсонні зелений чай не рекомендується пити в другій половині дня.

Від чого залежить якість заварки

Велике значення мають такі фактори: розташування листя на чайному кущі; форма скручування чайного листя; час і етапи його виробництва; якість води; район виростання. Останній фактор обумовлює неповторність смакових властивостей завареного листа. Чаювання стає ще більш приємним, якщо чай збагачений корисними екстрактами женьшеню, фруктів, іншими ароматичними добавками. Ідеальна вода для заварювання – це та, що взята з джерельного джерела. Через брак останньої підійде очищена і профільтрована. Не можна воду боргу кип’ятити або піддавати кип’ятіння неодноразово. Для заварювання найкраще підійдуть порцелянові чайники або зі срібла. Такий посуд добре тримає тепло. Новоутворена на поверхні пінка свідчить про успішне заварюванні.

Як правильно заварити чай

Правильне заварювання дозволяє зберегти всі корисні речовини і смакові якості напою:

посуд для заварювання обполоснути окропом покласти чайне листя залити їх окропом і відразу злити його – з листя змили пил повторно залити гарячою водою і витримати від 1 до 4 хвилин в залежності від бажаної міцності напою. Чай, заварений більше 4 годин тому, вже не містить корисних речовин, так як вони мають властивість руйнуватися. Зелений чай хорошої якості витримує від 3 до 5 заливок, кожна з яких надає особливий післясмак. Китайці стверджують, що чай робить людину бадьорою і веселою без прийняття алкоголю, а значить, краще його і краще води, тому що не передає інфекції.